Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Βάγιας Κατσός, εκδότης και πολιτευτής, σχολιάζει την ευκαιρία που έχασε η Χαλκίδα να συνδέσει τον Τρωϊκό Πόλεμο με την περιοχή μας - Αυλίδα - μέσω του Θαλασσινού Καρναβαλιού.
Βάγιας Κάτσος
Βάγιας Κάτσος
Μια καμένη ευκαιρία. Αυτό για μένα είναι το φετινό καρναβάλι.

Ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ που να συνδέει τον Τρωικό πόλεμο με την περιοχή μας. Ούτε μια λέξη για τη συγκέντρωση του ελληνικού στόλου στην Αυλίδα, που θα μπορούσε υπέροχα και εύκολα να συνδεθεί με τα καρναβαλικά δρώμενα της λήξης του καρναβαλιού, με τα δεκάδες πλεούμενα στον Ευβοϊκό να έχουν με ένα πανί και λίγα παραπάνω κουπιά μεταμορφωθεί σε πλοία της εποχής. Ούτε μια λέξη για τη θυσία της Ιφιγένειας, που θα μπορούσε να αναπαρασταθεί υπέροχα στο «Τ», δίνοντας ένα διαφορετικό «κάψιμο του καρνάβαλου» απ' ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα και συνδέοντας την περιοχή μας με τη διάσημη παγκοσμίως ιστορία του Όμηρου.

Ούτε μια λέξη για μια οργανωμένη ξενάγηση των επισκεπτών του τελευταίου τριημέρου στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος, με ξεναγούς να ενημερώνουν τον κόσμο για τη μοναδικότητα της περιοχής μας μέσω μιας ιστορίας ξακουστής στα πέρατα του κόσμου που μόνο ΕΜΕΙΣ δε λέμε. Ούτε μια λέξη για τους πολιτιστικούς μας χώρους, που θα έπρεπε να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΛΟΙ όλη την μέρα, τουλάχιστον το τελευταίο τριήμερο και την καθαρά Δευτέρα, ώστε όποιοι επιθυμούν να δουν πως η πόλη μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο θαλασσινά και καφές, αλλά κάτι πολύ σπουδαιότερο (και άξιο επίσκεψης όλο το χρόνο, κάτι που θα αυξήσει τη ροή χρημάτων στη Χαλκίδα, δίνοντας μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κοντινών στην Αθήνα προορισμών).

Είναι τέτοια η ιστορική άγνοια των ανθρώπων που διοικούν την πόλη, ή είναι τέτοια η αδιαφορία και η ανικανότητα τους να αντιληφθούν πως δεν πρέπει μόνο να φέρουμε κόσμο στη Χαλκίδα αλλά και να επικοινωνήσουμε τα πλεονεκτήματα μας, ώστε να ξανάρθουν; Δεν ξέρω, ειλικρινά αναρωτιέμαι...

Μια καμένη ευκαιρία. Πόσο κρίμα, αλήθεια...Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας