Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PRESERVE ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου και αξιοποιώντας τους πόρους που διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποίησε τη συμμετοχή της στα Ευρωπαϊκά προγράμματα διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC.

Στα πλαίσια αυτά, η περιφέρεια συμμετείχε, ως εταίρος του έργου PRESERVE, στο συνέδριο που διοργανώθηκε στις 17 & 18 Μαρτίου 2010 στην Alba Iulia (Ρουμανία), με θέμα
«Ευρωπαϊκός Τουρισμός και Οικονομική Κρίση: Πως οι Περιφέρειες μπορούν να αξιοποιήσουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για να διασφαλίσουν τη Σταθερότητα».

Ο τουρισμός θεωρείται παγκοσμίως ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, ενώ έχει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες και προοπτικές για την ανάπτυξη και ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο τουρισμός συνεισφέρει 4% στο ΑΕΠ της Ε.Ε., ενώ η έμμεση συμβολή του κλάδου ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και παρέχει το 12% του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, ωστόσο, η βιομηχανία του τουρισμού αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που συνδέονται άμεσα με την οικονομική ύφεση. Περισσότερο από ποτέ απαιτούνται δραστικές λύσεις και τολμηρές αποφάσεις ώστε ο τομέας του τουρισμού να παραμείνει ανταγωνιστικός, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την περιβαλλοντική και κοινωνική του βιωσιμότητα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το συνέδριο αποτέλεσε μία ευκαιρία να συζητηθούν οι εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες από την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η διοργάνωση περιέλαβε επίσης ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, όπως συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ευκαιρίες δικτύωσης, κ.ά.

Το έργο PRESERVE έχει ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών πολιτικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου ως παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια κοινή διαδικασία εκμάθησης ανάμεσα στις 14 περιοχές που εμπλέκονται στο έργο και μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών, κοινών προβλημάτων και ανάπτυξης λύσεων για την εξεύρεση νέων, καινοτόμων προσεγγίσεων του βιώσιμου τουρισμού.
Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2011 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (15%).

 
Δημοφιλή σήμερα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

25/3/2019
Σε μία ηλιόλουστη Χαλκίδα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα, 186 χ...
Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

25/3/2019
Μία σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019 στην παραλία Λιανής Άμμου στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας