Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γ.Μαρίνος με επιστολή του στο Δήμαρχο Κύμης επισημαίνει την αντίθεση του κόμματος στη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ για την συγκέντρωση του Δήμου Κύμης με τους φορείς της περιοχής, την Κυριακή 11-4-10, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης. Προς το λαό της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απορρίπτει και αντιπαλεύει το σχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «Καλλικράτη», το οποίο κινείται στην κατεύθυνση του σχέδιο Καποδίστριας ΙΙ που προωθούσε η ΝΔ την προηγούμενη περίοδο.

Το κόμμα μας καταδικάζει αυτό το σχέδιο γιατί είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Εύβοια, στην Κύμη, στο Αλιβέρι, σε κάθε περιοχή.

Το σχέδιο Καλλικράτης στοχεύει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
Δημιουργούν ένα εργαλείο για την επιβολή ακόμα πιο σκληρής πολιτικής στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, σε όλους τους τομείς.

Το ΚΚΕ δεν μιλάει τώρα, για πρώτη φορά για την λεγόμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
Εναντιώθηκε, καταψήφισε, αντιπάλεψε το γνωστό Καποδίστρια Ι με τον οποίο έγινε η αρχή της συνένωσης των δήμων για να διαμορφωθεί μηχανισμός που θα διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά, για τις ανάγκες του κεφαλαίου, κεντρικές λειτουργίες, του αστικού κράτους.

Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την ορθότητα της θέσης του ΚΚΕ και ανέδειξαν ακόμα πιο καθαρά ότι στις συνθήκες της εξουσίας των λίγων, στις συνθήκες της εξουσίας που τα ηνία κρατάει η πλουτοκρατία, καμιά διοικητική μεταρρύθμιση, καμιά συνένωση δήμων δεν μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί η ανάπτυξη της κάθε περιοχής καθορίζεται από το στόχο της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η γνώμη μας είναι ότι η οργάνωση αντίστασης, η ανάπτυξη μαζικού κινήματος ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης θα έχει αποτέλεσμα και προοπτική στο βαθμό που στρέφεται κατά της αντιλαϊκής εξουσίας και πολιτικής και δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια, στην έδρα του Δήμου ή της Περιφέρειας.
Η συμβολή του λαϊκού κινήματος θα είναι μεγάλη στο βαθμό που θα διεκδικεί στόχους που αντιστοιχούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα βάζει το δικό του λιθαράκι στην αλλαγή συσχετισμού δύναμης, για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στο πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων, που είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία πραγματικά λαϊκών θεσμών.

• Μαζική καταδίκη Καλλικράτης.
• Όχι στη μεταφορά κεντρικών κυβερνητικών αρμοδιοτήτων στην τοπική Διοίκηση γιατί με αυτό επιδιώκουν να φορτώσουν πρόσθετα βάρη στις πλάτες του λαού.
• Μαζικός αγώνας για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.
• Πλήρη, σταθερή δουλειά για όλους.
• ΟΧΙ στα φορομπηχτικά μέτρα.
• Κατάργηση της νομοθεσίας που καθιστά τους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης επιχειρήσεις.
• Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, δημιουργία υποδομής για δημόσια προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές, προστασία του περιβάλλοντος.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[4]
ΝΤΕΒΕΡΙΚΟΣ (12/4/2010 1:03:08 μμ)
ΑΥΤΟΙ,ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.
Dikaiopolis (12/4/2010 6:26:51 μμ)
Το αστικό κράτος, της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης εξυπηρετεί ΉΔΗ τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, στηριγμένω στο ερμαφρόδιτο της σχέσεις του διαχρονικού των κατζαμπάσηδων της διαφθοράς από την εποχή της τουρκοκρατίας, στη διαχρονικότητα σχέση αυτής της και μόνον της σχέσης βρίσκω την εξήγηση της κάλυψης των εξόδων από το ΚΚΕ, της επίσκεψης στης Βρυξέλες για το θέμα των αναμογεννητριών. Αλλά και η σιωπή για την διεκδίκηση των δίκαιων της περιουσίας του Δήμου Σκύρου από τους καταπατητές και καταχραστές της περιουσίας αυτής. Και το αποτέλεσμα ανταποκρίνετε πλήρως ...στις συνθήκες της εξουσίας των λίγων, στις συνθήκες της εξουσίας που τα ηνία κρατάει η πλουτοκρατία, καμιά διοικητική μεταρρύθμιση, καμιά συνένωση δήμων δεν μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί η ανάπτυξη της κάθε περιοχής καθορίζεται από το στόχο της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων... Ούτε και η πυροσβεστική δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της κάτω από τέτοιες συνθήκες διαφθοράς στην αλληλοκάλυψη εμπλοκής των διαπλεκόμενων. Το θέμα είναι κατά πόσω οι διαπλεκόμενοι θα εξαφανίσουν τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων πριν την συνένωση για την δισ΄χαίρια ου εντωπισμού των καταπατήσεων, κάτι που ήδη είναι σε εξέλιξη από το Ν.Π.Δ.Δ. της Σκύρου, εκπροσωπούμενου δια του δημάρχου του. Ο κ. Μαυρίκος θα μπορούσε να ζητήση από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ της Σκύρου να σταθούν στο ύψος των σοσιαλιστικών αξιών των διακυρύξεων των, με πρώτο και κύριο την απαίτηση από τον δήμαρχο για διοικητική αποβολή των καταπατητών από τα βοσκοτόπια του δημοτικού βοσκότοπου, μέχρι και αυτά στο βουνό, οπότε και σε κάθε περίπρωση αν τοποθετηθούν κάποιες γεννήτριες, το έδαφος επί του οποίου θα εγκατασταθούν να είναι καιφάλαιο εσόδων εξ ολοκλήρου υπέρ του δήμου και όχι της Μ. Μ. Λαύρας Ή κάποιον ΑΛΛΩΝ που καραδικούν της ευκαιρίας να μπούν στο παιχνίση γιατί μήναν απ΄ έξω στην στροφή, επειδή τους πρόλαβαν άλλοι. Κι λόγοι είναι πολλοί! Γιατί υπάρχουν στοιχεία για τον αγώνα http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_02.html κατά των καταπατητώμν http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/01/karapatisi-maurikeon.html καιπαρά τη διαχρονικότητα τησ συνεργίας των αιρετών http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_19.html η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει http://skandalo-lavra-vatopedi-skyros.blogspot.com/ για το γιατί και πως http://skandalo-lavra-vatopedi-skyros.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html και βέβαια οι προσεγκίσεις και μόνον δεν αρκούν http://anemogennitries-idioktisiako-kathesto.blogspot.com/2008/07/6.html χωρίς τα Αθηνά και χείρα κείνει http://anemogennitries-idioktisiako-kathesto.blogspot.com/2008/10/blog-post.html Κτά τ΄ άλλα τα πλούτη πολύ εμίσησαν την δόξαν ουδείς. Μέχρι πότε ο στρουθοκαμηλισμός για την διαιώνηση του ΚΙΛΛΕΛΕΡ στη Σκύρο?
Dikaiopolis (12/4/2010 6:33:31 μμ)
Πάντως το έργω του ΠΑΣΟΚ υποθάλπεται από τους ίδιους τους ντόπιους συνδικαληστές του στη Σκύρο, και είναι εκεί που συμπλέουν οι διαπλεκόμενοι της διαφθοράς στην αφαίμαξη φυσικών πόρων και εσόδων τηε Εκκλησίας του Δήμου της Σκύρου, και βέβαια και με τον αρχαίο-λόγω των νέο-δημοκρατών, τουτέστιν τρις οι άγνωστοι της λύσης του πονήματος της Σκύρου.
ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ (15/4/2010 6:31:16 μμ)
ΜΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΌ ΤΟ 2003 ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ, ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ...ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΕΧΕΤΕ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας