Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών σχετικά με την επίσχεση εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από 1/3/2009 οι γιατροί του Νοσοκομείου Χαλκίδας, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και γενικότερα στο χώρο της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010, καθώς και των οφειλόμενων αναδρομικών του 2009. Παράλληλα διεκδικούν ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
Η κατάσταση είναι τραγική και τίθεται θέμα ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου που βρίσκεται καθημερινά σε εφημερία. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί δεν φτάνουν για να καλύψουν τις εφημερίες. Η λειτουργία του στηρίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών που ήδη εργάζονται εξαντλητικά ωράρια (έως και 140 ώρες την εβδομάδα). Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει αν λάβουμε υπόψη τα μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται για το 2010.
Συνολικά τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας αφορούν όλο το φάσμα λειτουργίας του και έχουν να κάνουν με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ελλείψεις στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του ιδρύματος, αλλά και σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. Αποτέλεσμα είναι να καταπατώνται τα δικαιώματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ερωτώνται οι κ υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ώστε,
-Να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας με άξονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού της περιοχής, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
-Να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αναδρομικά στους γιατρούς και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των εφημεριών εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών και τηα δικαιώματα των γιατρών.
-Τι σκοπεύουν να κάνουν σχετικά με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, που οι υπουργοί το εγκαινιάζουν αλλά το έργο δεν ξεκινά ποτέ;
Δημοφιλή σήμερα

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

13/11/2018
Όταν βλέπουμε μεγάλα σμήνη πουλιών που πετούν χαμηλά το χειμώνα συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ένδειξη επερχόμενης κακοκαιρίας....
Black Friday με προσφορές στην Χαλκίδα

Black Friday με προσφορές στην Χαλκίδα

13/11/2018
Έρχεται η Black Friday στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, με προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας....
Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας