Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού.
Σύσκεψη για την μεταφορά μαθητών στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας
Σύσκεψη για την μεταφορά μαθητών στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας
Στη συνάντηση, που παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΣΤΕ κ. Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Ντούνας,  συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στο έργο της μεταφοράς μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με κύριο αυτό της παροχής στοιχείων από τις σχολικές μονάδες.

Έχει παρατηρηθεί πως μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων δεν καταχωρούν εγκαίρως και ορθά τα στοιχεία των μαθητών στην εφαρμογή της Π.Ε. Ευβοίας, με αποτέλεσμα αφενός μεν να καθυστερούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, αφετέρου δε να απαιτούνται διαρκείς τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Προς άρση των ανωτέρω αβελτηριών, συμφωνήθηκε να οριστούν συγκεκριμένες καταληκτικές προθεσμίες, εντός των οποίων, όλες οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να ενημερώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα με στοιχεία που αφορούν νέους μαθητές και μαθήτριες στα προνήπια, στην Α΄ Δημοτικού, στην Α' Γυμνασίου, στην Α' Λυκείου, στα ΕΠΑΛ, στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής καθώς και μαθητές που προέρχονται από μετεγγραφή. Πέραν αυτών των προθεσμιών δεν θα υπάρχει δυνατότητα για καταχώρηση νέων στοιχείων.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:
"Η μεταφορά μαθητών αποτελεί μία από τις δυσκολότερες δράσεις μας, καθώς αφορά 6.500 παιδιά και διενεργείται σε ένα άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο. Είναι λυπηρό η επίπονη προσπάθεια από τα υπηρεσιακά στελέχη όλων των φορέων, να μην μεταφράζεται σε ένα άριστο αποτέλεσμα για τα παιδιά της Εύβοιας. Στη σύσκεψη θέσαμε από κοινού ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο παρακαλώ δημόσια να τηρήσουμε, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία τους κκ Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού μας, αλλά και καθέναν και καθεμιά επικεφαλής σχολικής μονάδας προσωπικά."Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας