Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση του σχολείου, είναι εχθρικό προς τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τα εργασιακά του δικαιώματα.
Η κυβέρνηση προσθέτει στο σύστημα διορισμού του ΑΣΕΠ, το «πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης» που σπάει κάθε σχέση πτυχίου-επαγγέλματος και εισάγει την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.
Ο διορισμός εκπαιδευτικών ανά περιφέρεια ή σχολική μονάδα συνδέεται με τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», και μαζί με το δόκιμο στάδιο του εκπαιδευτικού ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την κατάργηση οργανικών θέσεων, σχολικών μονάδων, για την επέκταση των ελαστικών σχέσεων στο σχολείο.
Με την εισαγωγή στελεχών διοίκησης και manager στο σχολείο, τη μετατροπή του σε διοικητική μονάδα, την αξιολόγησή του στη βάση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η κυβέρνηση χτίζει το πιο ταξικό, πιο ακριβό και διαφοροποιημένο σχολείο. Σε αυτό το σχολείο, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν παιδαγωγικό ρόλο, θα αναζητούν επενδυτές και «πελάτες».
Η διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» συνδέεται στενά με το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και επιβάλλει πιο σφιχτούς όρους σύνδεσης του σχολείου με την αγορά.
Σε αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «νέο σχολείο» δεν είναι «πρώτα ο μαθητής», αλλά «πρώτα ο επενδυτής»! Είναι το σχολείο των μειωμένων πιστώσεων για την παιδεία κατά 900 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2009, το σχολείο με τα 30αρια τμήματα, με τις απολύσεις ωρομίσθιων, με τη μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προετοιμάσει και να επιβάλλει εκείνο τον τύπο εκπαιδευτικού που θα υλοποιεί ενεργητικά και με αποφασιστικότητα την «παιδαγωγική» του λειτουργικού αναλφαβητισμού, της ημιμάθειας, της διάκρισης σε μαθητές που «παίρνουν και δεν παίρνουν τα γράμματα». Την εκπαιδευτική πολιτική της αναζήτησης πρόσθετων πόρων, χορηγών, της εφαρμογής των αντιδραστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την άμεση στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ εντάσσονται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί για να προσαρμοστεί η Παιδεία στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος την επιχειρηματική δράση στην παιδεία, με τις θέσεις του υπέρ της αποκέντρωσης και της αξιολόγησης συγκαλύπτει την αντιδραστικό χαρακτήρα αυτών των μέτρων η κριτική του αποπροσανατολίζει.
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν αυτά τα μέτρα, να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη δουλειά, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – πλουτοκρατίας.
Εκτός από τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, που μπορούμε να ανοίξουμε με ένα ισχυρό λαϊκό Μέτωπο πάλης και Ανατροπής.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας