Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποσπάσματα από την ομιλία του Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου, στη συζήτηση που έγινε στη βουλή για την Υγεία 12 Απρίλη 2010, με βάση σχετική επερώτηση του ΚΚΕ:

Μέσα από την Επερώτηση του ΚΚΕ και τα προβλήματα που αναδεικνύει μιλάει η Εργατική Τάξη, μιλούν τα λαϊκά στρώματα που ταλαιπωρούνται καθημερινά και διαπιστώνουν ότι χρόνο με το χρόνο η κατάσταση στον τομέα της Υγείας χειροτερεύει, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Υποστηρίζουμε αυτό που τονίζουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.
Η κατάσταση είναι τραγική, είναι επικίνδυνη, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, αναπηρίες, περιπέτειες και βασανίζει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κυβερνούν χρόνια.
Που είναι η προληπτική ιατρική, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, που είναι η ειδική φροντίδα για τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες, τους χρόνια πάσχοντες, τους μετανάστες;
Γιατί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τη βάση, είναι ανύπαρκτη ή παραπαίει μέσα σε ένα πλήθος οξυμένων προβλημάτων;
Γιατί διατηρείται η άθλια κατάσταση για να κλειστεί ένα ραντεβού στο ΙΚΑ, για μια εξέταση, χωρίς τα αναγκαία μέσα;

Γιατί παραμένουν οι λίστες για μια εγχείρηση και υπάρχει αναμονή ακόμα και για τη θεραπεία με ακτινοβολίες;

Γιατί παραμένει το φακελάκι που επεκτείνεται συνεχώς;

Γιατί παραμένουν οι ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αποκατάστασης, σε τομογράφους, γιατί διαιωνίζονται οι τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και δεν πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών;

Τα μεγάλα νοσοκομεία υποφέρουν αλλά και στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως τις Χαλκίδας οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι σε απόγνωση, μπαίνουν ζητήματα ασφαλείας.

Το πρωί είδα τους νεφροπαθείς της Εύβοιας. Η κατάσταση χειροτερεύει.
Είδα τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στην Αυλίδα, η κατάσταση είναι τραγική από τις ελλείψεις και δεν χωράει καμιά δικαιολογία.

Ο δεκάχρονος Γιώργος στην Ιστιαία που είναι καθηλωμένος από κάταγμα στην σπονδυλική στήλη δεν μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν φυσιοθεραπείες, αλλά και τον αναγκαίο ανελκυστήρα ειδικών αναγκών.

Αυτά τα παραδείγματα είναι μέρος της οδυνηρής πραγματικότητας.

Τα προβλήματα που ζούνε οι λαϊκές οικογένειες δεν είναι προβλήματα μιας χρόνιας, μιας περιόδου. Είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο μιας ανάπτυξης και μιας πολιτικής που έχει κριτήριο το κέρδος των καπιταλιστών, που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, που αντιμετωπίζει τα δημόσια νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις και τους ασθενείς ως πελάτες, που αξιοποιεί αυτόν τον κρίσιμο τομέα για να ανθίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα και να πλουτίζουν οι καπιταλιστές εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τις αγωνίες του λαού.

Το ΚΚΕ δίνει μάχη για το δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία της Υγείας και καλεί το λαό σε μαζική, ανυποχώρητη δράση, παίρνοντας υπόψη ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει πάρα πέρα γιατί οξύνεται το προβλήματα της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.

Ενώ στις συνθήκες της διοικητικής μεταρρύθμισης, της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης θα ενταθεί η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας οι οποίες θα ενταχθούν στην τοπική διοίκηση για να μεταφερθούν ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

Υπάρχει πλούσια πείρα και δεν χωράει καμιά αναμονή.
Ο λαϊκός προβληματισμός επιβάλλεται να ξεπεράσει τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργούν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να βρει το δρόμο τους, να γίνει βάση για συμμετοχή στον αγώνα για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που θα εξασφαλίζει την πρόληψη, την προστασία της Υγείας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Αυτή η αναγκαιότητα συνδέεται με την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και την πάλη για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, ανθρώπινα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα.

Η πείρα της εργατικής εξουσίας, η πείρα του Σοσιαλισμού, με τις μεγάλες κατακτήσεις και τα ιστορικά επιτεύγματα στον τομέα της Υγείας και γενικότερα των κοινωνικών δικαιωμάτων, παρά τις ελλείψεις, τα λάθη, τις παρεκκλίσεις, διδάσκει και δείχνει την κατεύθυνση.

 
Δημοφιλή σήμερα

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...
Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας