Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την γιορτή της γυναίκας.
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
Επίκαιρο και διαχρονικό το μήνυμα της διαδήλωσης για καλύτερες συνθήκες εργασίας που πραγματοποίησαν στις 8 Μαρτίου του 1857 οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. 

Ήταν εκείνες που κυριολεκτικά όρθωσαν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία, διεκδικώντας τα αναντίρρητα δικαιώματά τους, τα οποία, δυστυχώς, ποτέ δεν θεωρήθηκαν αυτονόητα. Και προς τιμήν αυτών των γυναικών έχει πια καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. 

Στην πορεία του χρόνου, το κίνημα αυτό εξελίχθηκε, καταφέρνοντας όχι μόνο να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας και τις συνθήκες διαβίωσής της, αλλά και να εντάξει τα γυναικεία δικαιώματα στην ευρύτερη πολιτική ατζέντα - κάτι πραγματικά σημαντικό και ωφέλιμο σε βάθος χρόνου.

Συγκεκριμένα, το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην ισότητα των φύλων περιλαμβάνει μια σειρά νόμων με στόχο την προστασία τους: ως δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής -στην παρούσα συγκυρία- αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι μόλις προχθές στη Βουλή κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου για την Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας στις γυναίκες και της ενδοοικογενειακής βίας. 

Και την Πέμπτη 8 Μάρτη θα συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Όπως επίσης είναι σε εξέλιξη και η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, με συνεχείς δράσεις και διεκδικήσεις σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης και την ανατροπή όλων των ποσοστών εκπροσώπησης όπου αυτά εμφανίζονται. 

Συνολικά, δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι έχουν εξαλειφθεί όλες οι διακρίσεις και ανισότητες σε βάρος των γυναικών, όπως η διαφορά στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών, η ανεργία, που είναι κατά πολύ υψηλότερη για τις γυναίκες, η δυσκολία επαγγελματικής ανέλιξης λόγω ασυμβατότητας μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η μικρή παρουσία τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και, τέλος, η απεχθής -και διαρκής- βία κατά των γυναικών. 
Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας για την ουσιαστική ισότητα των φύλων συνεχίζεται.

Δίνουμε δυναμικά το «παρών» τιμώντας τους αγώνες του χτες που παραμένουν ζητούμενα του σήμερα.Δημοφιλή σήμερα

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

16/9/2018
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου επισκέφθηκε το περίπτερο των ΗΠΑ, στο οποίο ήταν καλεσμένος...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας