Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρέθηκε σταεγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2018.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου
«Θα ήθελα καταρχήν να σας καλωσορίσω όλους, παραγωγούς, επιχειρηματίες, εκθέτες και επισκέπτες. Να καλωσορίσω επίσης ξεχωριστά και θερμά τους ξένους φίλους μας, επιχειρηματίες, επισκέπτες και  οργανωμένες αποστολές,  από τις δεκάδες χώρες  που συμμετέχουν στην έκθεση τούτη. Και βέβαια ένα  ξεχωριστό καλωσόρισμα  στους εκπροσώπους και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας, που φέτος  είναι η τιμώμενη χώρα στην Food Εxpo, αλλά και ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να δώσω επίσης, ως οφείλω, συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Έκθεσης και φυσικά στους συμμετέχοντες εκθέτες, όχι μόνο για την οικονομική σημασία που πάντα παρουσιάζει μια έκθεση του αγροδιατροφικού τομέα αλλά και για την συμβολική της αξία, αφού έχετε καταφέρει και φέτος, πέμπτη διαδοχική χρονιά, να δώσετε μια φρέσκια πνοή και να υπενθυμίσετε σε όλους ότι ο παραγωγικός και επιχειρηματικός της κόσμος, με εκπρόσωπους εσάς εδώ σήμερα,  βάζει οριστικά τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης.

Επιβεβαιώνετε ότι η ελληνική ύπαιθρος, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αξιοποιεί με σταθερό βηματισμό τα πλεονεκτήματά της  και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς. 

Η ελληνική ύπαιθρος βελτιώνει το προϊόν της, εξειδικεύεται, αξιοποιεί την παράδοση, εκσυγχρονίζει την παραγωγή και το εμπόριο. Επιτυγχάνει γιατί προσπαθεί και καινοτομεί. 

Γιατί πράγματι, για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανταγωνιστικότητα του  ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί καθολικά η καινοτομία.

Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την αξιοποίηση συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα,  δίνεται η ευκαιρία για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στα ασφαλή και υγιεινά προϊόντα με αυξημένη διατροφική αξία.

Ενθαρρύνουμε  τη συνεργασία μεταξύ των φορέων που ασχολούνται στον αγροτικό τομέα και τον τομέα των τροφίμων, με στόχο την άμβλυνση ή και επίλυση προβλημάτων, χρησιμοποιώντας και αναπτύσσοντας παράλληλα καινοτόμες μεθόδους.

Υπερασπιζόμαστε την προώθηση των  προϊόντων  μας στις διεθνείς αγορές μέσα από συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που το 2018 θα ξεπεράσουν τα 175  εκατ. ευρώ. 

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των εξαγωγών και το 2017  ήταν  εντυπωσιακή. Για δε το 2018 οδεύουμε προς  ένα στόχο που πριν λίγα χρόνια τον θεωρούσαμε όνειρο απατηλό. Το μηδενισμό του εμπορικού ελλείμματος των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Θα ήθελα να κλείσω με μια κοινή και αδιαμφισβήτητη διαπίστωση: Σήμερα στην Ελλάδα ο παραγωγικός κόσμος, οι επιχειρηματίες, επενδυτές και πολιτικό προσωπικό έχουν καταλάβει καλά ότι το όχημα που πρέπει να πάρουμε για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι ο αγροδιατροφικός τομέας.
    
Εμείς στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική -το βλέπετε καθημερινά - και μαζί με σας, παραγωγούς και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού χώρου, θα πετύχουμε τους στόχους μας.
Να είστε όλοι καλά.»
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας