Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

«Δίκαιη κατανομή των βαρών και ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα, με το νέο φορολογικό πλαίσιο» τόνισε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Περλεπέ στη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τόνισε ότι με τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, κατανέμονται δίκαια τα φορολογικά βάρη και μπαίνουν ενιαίοι κανόνες, ώστε να επικρατήσει η φορολογική δικαιοσύνη στη κοινωνία της χώρας μας.
Η κυρία Περλεπέ απεύθυνε σκληρή κριτική στη Ν.Δ. για τη φορολογική πολιτική που άσκησε τα προηγούμενα 5,5 χρόνια, από την οποία ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς αυτοί που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα και τα βάρη σήκωσαν εκείνοι τους οποίους το κράτος όφειλε να ελαφρύνει, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Όπως τόνισε, σήμερα, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια συγκροτημένη προσπάθεια συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αδικιών στο σύστημα φορολόγησης, μπαίνει φραγμός στη «μαύρη» οικονομία, οργανώνεται με σαφή τρόπο η σύλληψη της φορολογητέας ύλης που διέφυγε από το σύστημα και διευρύνεται η φορολογική βάση για όλους.
«Η φορολογία γίνεται με την πιο προοδευτική κλίμακα που υπήρξε ποτέ και το βάρος μετατοπίζεται από τα χαμηλά και μεσαία, στα υψηλά εισοδήματα.
Με το νέο πλαίσιο που ορίζεται στο νομοσχέδιο ο αναδιανεμητικός ρόλος του συστήματος φορολογίας, επιτυγχάνεται προς όφελος των πολλών και του αισθήματος δικαίου, δίνοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακή προοπτική
Βεβαίως δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη μέσα από τα φορολογικά μέτρα, με αυστηρό έλεγχο όμως για το αν πράγματι εκπληρώνεται ο στόχος αυτός.
Οι ρυθμίσεις έχουν βασικό στόχο, να σταματήσει να πληρώνει ο συνεπής φορολογούμενος τους ασυνεπείς, τους φοροφυγάδες και τους επιτήδειους. Αυτός που πλουτίζει σε βάρος των άλλων θα τιμωρείται και έτσι θα νοιώσουν οι πολίτες ότι η εποχή των έξυπνων και των κορόιδων τελείωσε.
Το νέο σύστημα φορολογίας αποτελεί μια μεγάλη τομή που δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος με φορολογική δικαιοσύνη, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, για το κοινωνικό σύνολο και τη χώρα».

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας