Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου για το «Κύμα» Αιδηψού.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου μετά από κύκλο πιέσεων και επαφών που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Λιμενικό Ταμείο και την Πολεοδομία Ιστιαίας, διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι η ανακατασκευή του Κύματος επιτέλους έχει δρομολογηθεί και θα προχωρήσει.

Το ιστορικό «Κύμα» είχε αποτελέσει, για συμβολικούς λόγους, μία από τις προτεραιότητες του βουλευτή για το δήμο Αιδηψού. Η περίπτωσή του υπήρξε ενδεικτική της κακιάς δημόσιας διοίκησης αλλά και εσωκομματικών παιχνιδιών και προσωπικών στρατηγικών.

Από το 1996 που κρίθηκε κατεδαφιστέο πέρασαν 11 χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη ανακατασκευής του. Και όταν το τότε Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη, το 2007 πλέον, ανέκυψε το γνωστό ιδιοκτησιακό ζήτημα, με αποτέλεσμα το έργο να υφίσταται περαιτέρω δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση.

Το «Κύμα» όμως, με το προφητικό όνομα, αφού πέρασε από 40 κύματα και έφτασε ένα βήμα πριν την κατάρρευσή του, μπορεί να διασωθεί. Η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τα τεχνητά εμπόδια που τίθεντο σε βάρος της διατήρησης του ιστορικού κτίσματος και το έργο μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει:

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, με αρ. Πρωτ. : 1110477/7324Β0010, «παρακαλείται το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, ως ενδιαφερόμενος φορέας για την αποκατάσταση να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάστασή του» και συνεπώς και στη χρηματοδότηση του έργου.
Από τον Ιανουάριο 2010, που δημοσιοποιήθηκε η παραπάνω απόφαση, η μελέτη του έργου δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου.
Σήμερα η μελέτη του έργου βρίσκεται στην πολεοδομία της Ιστιαίας, η οποία αναμένεται τώρα να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του κτίσματος. Η έκδοση της άδειας δεν προβλέπεται να καθυστερήσει περαιτέρω και διαφαίνεται ότι το έργο είναι πλέον στο σωστό δρόμο.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, εκφράζει την ικανοποίησή του, που άλλη μία «πολύπαθη» ιστορία του νομού προχωράει επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και το ιστορικό κτίσμα της Αιδηψού μπορεί να διασωθεί.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας