Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας καταγγέλει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ότι χρησιμοποιεί την Δασοπροστασία για να διευκολύνει την δημιουργία των Αιολοικών Σταθμών στην Καρυστία.
27 αιολικοί σταθμοί ή 250 ανεμογεννήτριες στο όρος ΟΧΗ της Καρύστου
27 αιολικοί σταθμοί ή 250 ανεμογεννήτριες στο όρος ΟΧΗ της Καρύστου
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία παραχωρεί τον αιωνόβιο Καστανολογγο σύμβολο της Καρύστου, σε μία ιδιωτική εταιρία η οποία με το πρόσχημα της " δασοπροστασιας" θα κάνει διάνοιξη του υπάρχοντος χωματόδρομου που διασχίζει το δάσος για να έχει ευκολότερη πρόσβαση στους αιολικους σταθμούς Σπηλια και Πλάτανος πάνω από το χωριό του Αγίου Δημητρίου.

Με ποιο δικαίωμα παραχωρείται αυτό το έργο και εγκρίνεται αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση?

Ερωτήθηκαν οι πολίτες? Ερωτήθηκε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας? Ερωτήθηκε η υπηρεσία Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του ΥΠΕΝ?

Πώς η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδος εκδίδει απόφαση η οποία είναι αντίθετη με το δικό της Χωροταξικό Πλαίσιο, το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση πάνω από υψόμετρο 800 μέτρων?

Έχει γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων?

Οι επαγγελματικοί σύλλογοι Καρύστου εδώ και ένα χρονο ζήτησαν βοήθεια από την Περιφέρεια, προσκομίζοντας και διακήρυξη υπογεγραμμένη από 1500 πολίτες Καρύστου κατά των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.( έχουν εγκριθεί 27 αιολικοί σταθμοί ή 250 ανεμογεννήτριες μέσα στην περιοχή natura όρους Όχη Νότιας Καρυστίας και 20 άλλοι αιολικοί σταθμοί στην υπόλοιπη Νότια Εύβοια καινούργια από παλιά έχουμε 20 εγκατεστημένους ΑΣΠΗΕ στην περιοχή μας).

Πήραμε πολλές υποσχέσεις αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο για την Περιφέρεια να βοηθήσει στη διάσωση του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής ενώ ειναι εύκολο να διευκολύνει  μιαν ιδιωτική εταιρία στην πραγματοποίηση αυτής ακριβώς της καταστροφής του φυσικού κεφαλαίου της Νότιας Καρυστίας.

Ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να προσφύγει κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης για έργο το οποίο θα κατακερματίσει και τελικά θα καταστρεψει το αιωνόβιο αυτό δάσος, έχει προθεσμία 15 ημέρες από σήμερα.

Ενημερώνουμε επίσης ότι οι καστανιές ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ εύκολα, εκτός αν παρέμβει ανθρώπινο χέρι επί τούτου.

Μήπως έτσι εξηγούνται οι μυστηριώδεις πυρκαγιές τον Γενάρη του 2017?
Οι καστανιές αυτές εδώ και ΑΙΩΝΕΣ ομορφαίνουν την περιοχή μας, πως επιβιώνουν άραγε χωρίς αντιπυρρικη προστασία?

Προσοχή: Ακόμη δεν έχουν την άδεια να εισβάλλουν στον Καστανολογγο.
Επίσης μέχρι τέλους Μαϊου τουλαχιστον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε εργασια γιατί είναι η αναπαραγωγική περίοδος της ορνιθοπανίδας.( το γράφει η απόφαση)
Επιφυλασσόμενοι για τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας ΚαρυστίαςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας