Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προς διατήρηση οδεύει το έκτρωμα της Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα, μετά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, κατά τη διάρκεια της οποίας φάνηκε καθαρά η πρόθεση των μελών του να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη υπέρ της διατήρησης της Αγοράς και η έγκριση της απόφασης από την πολιτική ηγεσία είναι θέμα χρόνου.
Στην συνεδρίαση, η οποία έγινε την Τετάρτη, ήταν παρόν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Αναγνωστάκης, που όμως δεν κατάφερε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου για την αναγκαιότητα της κατεδάφισης.
Μετά την επιστροφή του από Αθήνα, ο Δήμαρχος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Συνεδρίασε επιτέλους μετά από πολύμηνη καθυστέρηση το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ προκειμένου να αποφασίσει για την κήρυξη ή όχι ως διατηρητέου του αίσχους της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας !!!
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι βουλευτές Εύβοιας Περλεπέ Κατερίνα, Παπαγεωργίου Γεώργιος, ο Αντινομάρχης Ανδρέας Σπανός και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουλουρίδης, οι οποίοι κατέθεσαν για άλλη μια φορά όλα τα απαραίτητα στοιχεία, την ομόθυμη άποψη όλων των φορέων της πόλης, καθώς και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που καταδεικνύουν τη βούληση των Χαλκιδέων πολιτών να απαλλαγούν επιτέλους από τις εικόνες της ντροπής.
Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί στο Δήμο της Χαλκίδας -εκτός νέου απρόοπτου- σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών. Η άποψη όμως όσων συμμετείχαν είναι πως οι κομματικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουν στη Δημοτική Αρχή να απαλλάξει τη Χαλκίδα από καταστάσεις που προσβάλουν τον πολιτισμό μας και δυσφημούν την πόλη σε όσους την επισκέπτονται.
Οι αρμόδιοι, θα καταγραφούν στη συνείδηση των Χαλκιδέων ως υπεύθυνοι του εγκλήματος που φαίνεται πως θα συντελεστεί εις βάρος της πόλης.
Οι ντόπιοι υποκινητές όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν, νομίζοντας ότι θα καρπωθούν μικροκομματικά οφέλη είναι βέβαιο ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους καθώς και με τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών για την καταφανή κοροϊδία.
Η Δημοτική Αρχή σε κάθε περίπτωση θεωρεί την υπόθεση ανοιχτή και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης, ενάντια σε όσους τα αντιστρατεύονταιΔημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 ...
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...
Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνασίου Κριεζών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνασίου Κριεζών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

21/9/2018
Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Κριεζών στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας