Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προς διατήρηση οδεύει το έκτρωμα της Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα, μετά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, κατά τη διάρκεια της οποίας φάνηκε καθαρά η πρόθεση των μελών του να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη υπέρ της διατήρησης της Αγοράς και η έγκριση της απόφασης από την πολιτική ηγεσία είναι θέμα χρόνου.
Στην συνεδρίαση, η οποία έγινε την Τετάρτη, ήταν παρόν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Αναγνωστάκης, που όμως δεν κατάφερε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου για την αναγκαιότητα της κατεδάφισης.
Μετά την επιστροφή του από Αθήνα, ο Δήμαρχος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Συνεδρίασε επιτέλους μετά από πολύμηνη καθυστέρηση το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ προκειμένου να αποφασίσει για την κήρυξη ή όχι ως διατηρητέου του αίσχους της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας !!!
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι βουλευτές Εύβοιας Περλεπέ Κατερίνα, Παπαγεωργίου Γεώργιος, ο Αντινομάρχης Ανδρέας Σπανός και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουλουρίδης, οι οποίοι κατέθεσαν για άλλη μια φορά όλα τα απαραίτητα στοιχεία, την ομόθυμη άποψη όλων των φορέων της πόλης, καθώς και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που καταδεικνύουν τη βούληση των Χαλκιδέων πολιτών να απαλλαγούν επιτέλους από τις εικόνες της ντροπής.
Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί στο Δήμο της Χαλκίδας -εκτός νέου απρόοπτου- σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών. Η άποψη όμως όσων συμμετείχαν είναι πως οι κομματικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουν στη Δημοτική Αρχή να απαλλάξει τη Χαλκίδα από καταστάσεις που προσβάλουν τον πολιτισμό μας και δυσφημούν την πόλη σε όσους την επισκέπτονται.
Οι αρμόδιοι, θα καταγραφούν στη συνείδηση των Χαλκιδέων ως υπεύθυνοι του εγκλήματος που φαίνεται πως θα συντελεστεί εις βάρος της πόλης.
Οι ντόπιοι υποκινητές όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν, νομίζοντας ότι θα καρπωθούν μικροκομματικά οφέλη είναι βέβαιο ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους καθώς και με τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών για την καταφανή κοροϊδία.
Η Δημοτική Αρχή σε κάθε περίπτωση θεωρεί την υπόθεση ανοιχτή και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης, ενάντια σε όσους τα αντιστρατεύονταιΔημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας