Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας, αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ.

Επανερχόμαστε και θέτουμε ξανά το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει της αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος και των ασθενών που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας. Ήδη με δυσκολία καλύπτονται οι βάρδιες παρά την ηρωική προσπάθεια του προσωπικού που δουλεύει χωρίς ρεπό και άδειες, ενώ θα υπάρξει επιδείνωση καθώς αρκετοί εργαζόμενοι θα φύγουν το επόμενο διάστημα με σύνταξη.
Η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπ’ αρ. 5348/01-02-10 ερώτηση ήταν τουλάχιστον προκλητική. Η κατάσταση των 80 τροφίμων είναι τέτοια που αν δεν τους ταΐσουν θα μείνουν νηστικοί, αν δεν τους πλύνουν θα μείνουν βρώμικοι. Οι 12 νοσηλεύτριες και οι 8 τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να φροντίσουν τους ασθενείς.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 τραπεζοκόμοι.
Επίσης προβλήματα εντοπίζονται σε όλα τα τμήματα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών που είναι απαραίτητο να γίνονται τακτικά. Οι νοσηλεύτριες είναι αναγκασμένες να μεταφέρουν οι ίδιες τα δείγματα στο νοσοκομείο ή στο μικροβιολογικό εργαστήρι του ΙΚΑ στη Χαλκίδα.
Συνολικά, η κατάσταση αυτή καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδρυμα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τόσο των ασθενών όσο και την υγεία του προσωπικού που υπηρετεί στο Θεραπευτήριο.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ υπουργοί:
• Σκοπεύει η κυβέρνηση να συνεχίσει τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας;
• Τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να καλυφθούν τα κενά με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να εξασφαλίσει τους αναγκαίους ανθρώπινους όρους για τη διαμονή των ασθενών;
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας