Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας, αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ.

Επανερχόμαστε και θέτουμε ξανά το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει της αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος και των ασθενών που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας. Ήδη με δυσκολία καλύπτονται οι βάρδιες παρά την ηρωική προσπάθεια του προσωπικού που δουλεύει χωρίς ρεπό και άδειες, ενώ θα υπάρξει επιδείνωση καθώς αρκετοί εργαζόμενοι θα φύγουν το επόμενο διάστημα με σύνταξη.
Η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπ’ αρ. 5348/01-02-10 ερώτηση ήταν τουλάχιστον προκλητική. Η κατάσταση των 80 τροφίμων είναι τέτοια που αν δεν τους ταΐσουν θα μείνουν νηστικοί, αν δεν τους πλύνουν θα μείνουν βρώμικοι. Οι 12 νοσηλεύτριες και οι 8 τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να φροντίσουν τους ασθενείς.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 τραπεζοκόμοι.
Επίσης προβλήματα εντοπίζονται σε όλα τα τμήματα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών που είναι απαραίτητο να γίνονται τακτικά. Οι νοσηλεύτριες είναι αναγκασμένες να μεταφέρουν οι ίδιες τα δείγματα στο νοσοκομείο ή στο μικροβιολογικό εργαστήρι του ΙΚΑ στη Χαλκίδα.
Συνολικά, η κατάσταση αυτή καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδρυμα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τόσο των ασθενών όσο και την υγεία του προσωπικού που υπηρετεί στο Θεραπευτήριο.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ υπουργοί:
• Σκοπεύει η κυβέρνηση να συνεχίσει τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας;
• Τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να καλυφθούν τα κενά με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να εξασφαλίσει τους αναγκαίους ανθρώπινους όρους για τη διαμονή των ασθενών;
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας