Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου, Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 με θέμα την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να λάβει καμία απόφαση και δεν έλαβε καμία απόφαση.
Ισίδωρος Παπαλυμπέρης
Ισίδωρος Παπαλυμπέρης
«Δυστυχώς, από 2004 ακόμα, τα κατά καιρούς Δημοτικά Συμβούλια, προσπαθούν να ισορροπήσουν, θεωρώντας ότι μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα συμφέροντα και όλες τις απόψεις.

Κάτι τέτοιο, φυσικά δεν είναι εφικτό και οδηγεί αναπόφευκτα στη λήψη αποφάσεων που δεν τηρούνται ποτέ και λαμβάνονται μόνο και μόνο για να ληφθούν.

Αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους:

  1. Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές απλώς ψηφοθηρούν, θέλοντας να τα έχουν με όλους καλά
  2. Οι δραστηριοποιούμενες στην περιοχή μας εταιρείες διαχειρίζονται ένα «σκοτεινό», «κρυφό» ταμείο, μοιράζοντας χάντρες στους «ιθαγενείς» και οι δημοτικές αρχές θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό να χρηματοδοτήσουν οι εταιρείες ένα γεφύρι ή μια παιδική χαρά.
  3. Οι διοίκηση του Δήμου μας θεωρεί μοχλό ανάπτυξης την εγκατάσταση αιολικών σταθμών, παρά τον τρόπο που αυτή γίνεται. Ξεχνούν ότι πρόκειται για επενδύσεις χρηματοδοτούμενες τελικά από τους ίδιους τους κατοίκους, ότι ο τρόπος εγκατάστασης τους βάζει τεράστια εμπόδια στις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες και ότι, τελικά, η ιδιοκτησία των κατοίκων δεν γίνεται σεβαστή.
Φίλοι μου, οι επιτυχημένες δημοτικές αρχές δεν είναι αυτές που έριξαν λίγα μέτρα άσφαλτο ή έκλεισαν τις λακκούβες. Κανείς δε θυμάται το Δήμαρχο που αναλώθηκε σε αυτά και μόνο.

Επιταχυμένη Δημοτική αρχή θα είναι αυτή που θα δώσει όραμα και προοπτική στον τόπο και τους κατοίκους της. Και δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σήμερα, υποστηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στον τόπο μας.

Η θέση μου είναι πάγια και σταθερή, χρόνια τώρα. Διαφωνώ απόλυτα με τον άναρχο τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται οι ΑΠΕ. Έτσι όπως γίνονται αυτές οι επενδύσεις δηλώνω ευθέως ότι δεν τις θέλω.
 
Επίσης, θεωρώ σημαντικό, να κατανοήσουν οι Δημότες τι ακριβώς αποφάσισε το Δ.Σ. τελικά.

Δεν αποφάσισε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

Η άρνηση του Προέδρου του Δ.Σ., του Δήμαρχου και της μείζονος αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν την θεμέλια παράγραφο του κατατεθειμένου από τους φορείς ψηφίσματος, η οποία καλούσε το Δ.Σ. να αποφασίσει την παύση των εκτελούμενων εργασιών, οδήγησε στη μη λείψει απόφασης.

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, για να δικαιολογήσουν αυτή τη μη απόφαση, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν αστεία.

Απλά και ξεκάθαρα, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.
 
Τέλος, θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον η παρατήρηση πως αυτό ήταν το πρώτο συμβούλιο που έγινε, διαχρονικά, για αυτό το ζήτημα και η πλειοψηφία των θεατών είχαν την άποψη πως ο τρόπος εγκατάστασης των ΑΠΕ στον τόπο μας προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από το οποιοδήποτε όφελος.

Ήταν η πρώτη φορά, που η κινητοποίηση προς την αντίθετη άποψη, που πάντα κάνει η διοίκηση του Δήμου, μειοψήφησε. Ας τους προβληματίσει!

Οι συσχετισμοί (κοινωνικοί, πολιτικοί ή εκλογικοί) στην Δημοκρατία, υπάρχουν για να αλλάζουν!»
 
Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος
Δημοτικός ΣύμβουλοςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας