Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τα Ελληνικά Σωληνουργεία (πρώην Τσαούσογλου) σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου με θέμα τη στήριξη της εταιρίας.

Σε συνέχεια της συνάντησης του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας.

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην ερώτηση του βουλευτή για τα μέτρα στήριξης της λειτουργίας των Ελληνικών Σωληνουργείων και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, ώστε να μην ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, έχει ως εξής:

«1. Η εταιρεία << Ελληνικά Σωληνουργεία >> έχει επιχορηγηθεί στα πλαίσια διατάξεων των αναπτυξιακών νόμων και ειδικότερα στα πλαίσια του άρθρου 23Β του νόμου 2601/98 με 427.446.800,00 δρχ., σε συνολικό ύψος επένδυσης 1.068.617.000,00 δρχ. (απόφαση υπαγωγής 28169/ΔΒΕ 169/ 31-07-98/Ν.2601/98, απόφαση ολοκλήρωσης 23064/ΔΒΕ 3208/15-10-2001/2601).

Επισημαίνεται ότι έχει παρέλθει η πενταετία από την ολοκλήρωση της επένδυσης και συνεπώς, βάσει των διατάξεων του Ν.2601/98, παύουν να υφίστανται οι υποχρεώσεις της επιχείρησης που απορρέουν από την παραπάνω απόφαση υπαγωγής, μεταξύ των οποίων είναι και η διατήρηση των νέων θέσεων εργασίας.

2. Στα πλαίσια της αρμοδιότητας της Γ.Γ.Β. επί των διατάξεων του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (με προθεσμία υποβολής μέχρι και 29/01/2010), υλοποιούνται μέτρα κι έργα στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και με έμφαση στη στήριξη των μεταποιητικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περαιτέρω ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα επιτευχτεί, εκτός των άλλων , και στα πλαίσια του επανασχεδιασμού του Αναπτυξιακού Νόμου και των δράσεων του ΕΣΠΑ.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας