Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες.
Γιώργος Ακριώτης
Γιώργος Ακριώτης
‘Ένα ακόμη μέτρο κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν  να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ λόγω οικονομικής δυσχέρειας και έχουν κομμένο το ρεύμα τους μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2018. Με σχετική διάταξη του ΥΠΕΝ δίνεται μια «δεύτερη ευκαιρία» στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, καθώς με την διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά σε ειδικό λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, ποσού 10 εκ. ευρώ, ως εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την στήριξη των καταναλωτών αυτών. Τα κριτήρια για να ενταχθούν τα νοικοκυριά στο μέτρο είναι εισοδηματικά και κοινωνικά και θα εξετάζονται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωπος του εκάστοτε Δήμου, του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και της ΔΕΗ. 

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Χαλκίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, εφόσον ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, από την Δευτέρα 16 Απρίλη, στο κτίριο υπηρεσιών του Δήμου (Ληλαντίων και Μεγασθένους, 2ος όροφος). Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι για δικαιούχους που έχουν οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ η επιδότηση για επανασύνδεση του ρεύματος καλύπτει το 100%, για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και μέχρι 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Με γνώμονα τους συμπολίτες μας που πραγματικά επλήγησαν από την κρίση και προτεραιότητα τους ασθενέστερους η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα και να υλοποιεί προγράμματα προσπαθώντας να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος προστασίας και αλληλεγγύης που οφείλει απέναντι στους πολίτες της.
Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας