Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Φορείς που είναι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Καρυστία, διαμαρτύρονται για την έκδοση αλλοιωμένης απόφασης, η οποία έρχεται σε αντίφαση με τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2018, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.
Αιολικά Αιολικό Ανεμογεννήτριες
Αιολικά Αιολικό Ανεμογεννήτριες
Οι φορείς σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: Κύριο μέλημά μας ήταν και είναι να περιορίσουμε την καταστροφή και την υποβάθμιση της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε τους ιδιοκτήτες που χάνουν την ιδιοκτησία τους. 

Αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό, μετά και από τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών, παρ’ όλη την παραπληροφόρηση ότι οι ιδιοκτησίες έγιναν ιδιωτικές δασικές, αν και η προστασία της περιοχής και της ιδιοκτησίας, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ουσιαστικά ανταποδοτικά προς τους κατοίκους της περιοχής που σηκώνουν το φορτίο των ήδη εγκατεστημένων αιολικών σταθμών, είναι ο δεύτερος πυλώνας των αγώνων μας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν οι αντίστοιχες κινήσεις από την Δημοτική Αρχή.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα πλέον από το φιάσκο στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2018, με θέμα τις ΑΠΕ και τον εμπαιγμό, που κάποιοι προσπάθησαν, να γίνει εις βάρος της κοινωνίας.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε υπογεγραμμένο από 28 φορείς προς συζήτηση και ψηφοφορία, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η πρέπουσα.

Ενώ τοποθετήθηκαν επί του θέματος 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι, με διάφορους ελιγμούς, δεν έγινε η δέουσα καταμέτρηση ψήφων, ώστε να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

Ύστερα από 3 ώρες και πλέον, συζήτησης είχαμε μόνο τη διαβεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο ότι το Ψήφισμα θα ψηφισθεί, θα υπογραφεί και θα δημοσιευτεί την αμέσως επόμενη ημέρα, ώστε από κοινού όπως του προτείναμε, να ξεκινήσουμε μαζί τον αγώνα για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει από την άναρχη εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.

Προκλητικά όμως και ύστερα από 8 ημέρες, μετά την πίεση των φορέων, δημοσιεύτηκε καλά στημένη και μαγειρεμένη πλέον η απόφαση στην οποία εξαιρέθηκε η πρώτη παράγραφος που ήταν και η ουσία του ψηφίσματος των φορέων:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση προσωρινή παύση όλων των εργασιών που έχουν σχέση με την υλοποίηση των εν λόγω έργων στο Δήμο Καρύστου και πολλώ δε μάλλον λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ούτως ώστε να επανεξεταστούν, να συναποφασιστούν, προστατευτούν και επιλυθούν τα κάτωθι:  

Απαιτούμε λοιπόν από το Δήμο Καρύστου με αίτηση πολύ καλά τεκμηριωμένη, αφού διαβάσαμε τα πρακτικά και ακούσαμε προσεκτικά και την μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης, να ακυρώσει αυτή την απόφαση και να συντάξει πάλι τη σωστή, η οποία θα αναφέρει την αλήθεια, ότι δηλαδή ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εγκρίθηκε το ψήφισμα των φορέων Δήμου Καρύστου όπως κατατέθηκε και διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να αφαιρεθεί η επίμαχη παράγραφος που ζητά σαφώς την ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των έργων από τις εταιρίες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι όροι που αναφέρονται στο Ψήφισμα των φορέων, όπως αυθαίρετα έπραξαν οι συντάκτες αυτής της άκυρης απόφασης. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε πιο δυναμικά για το καλό και το μέλλον της περιοχής μας, για το καλό και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών. 

Οι κ.κ. Δήμαρχοι, νυν και πρώην και οι περί αυτών, είμαστε πλέον σίγουροι ότι δεν απαίτησαν και δεν απαιτούν, μόνο παραχώρησαν και παραχωρούν γη και ύδωρ στις πολυεθνικές, έναντι πινακίου φακής! Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
IOANNA (20/4/2018 2:13:40 πμ)
Η ΄Οχη και ο Καβοντόρος γκρεμίζονται με ταχύ ρυθμό, μέρα με τη μέρα. Μετά την έναρξη των επεμβάσεων (24/1/2018), στο βουνό εξελίσσεται μια τραγωδία καταστροφής των πάντων . Διανοίγουν συνεχώς νέους δρόμους και ισοπεδώνουν τις απάτητες κορυφογραμμές. Η κορφή της Όχης περιζώστηκε με δρόμο που πάει στον Πετροκάναλο, το Σαμάρι το ξηλώνουν με εκρηκτικά..... ....η Ανεμοπύλα χαρακώθηκε με δύο δρόμους, κάτω από τη Λάκκα Μπούκουρα έχουν χαραχτεί δύο δρόμοι… Τα πρανή των δρόμων χάσκουν έτοιμα να πέσουν με την πρώτη δυνατή βροχή. ΄Εχουν κόψει αιωνόβια πλατάνια στον Σταυρό Κομήτου και γκρέμισαν στο έδαφος μια αιωνόβια νεκρή καστανιά κοντά στο Καταφύγιο. Στη Μηλιά στήνου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας