Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Αντώνης Πανούτσος γράφει στο Liberal.gr για τις ακαδημαϊκά φιλόδοξες συζύγους Ελλήνων Πρωθυπουργών.
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Kathimerini.gr
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Kathimerini.gr
Στην δεκαετία του ’90 η απόφαση να γίνονται αξιωματικοί του στρατού ή των σωμάτων ασφαλείας οι ολυμπιονίκες είχε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα. Το πρώτο να φτηνύνει τον τίτλο του Ολυμπιονίκη. Έτσι ενώ οι έλληνες ολυμπιονίκες, δηλαδή αθλητές που έχουν κερδίσει χρυσό, είναι 33 , κοντά στους  159 αθλητές έγιναν έφεδροι αξιωματικοί αφού σε ορισμένα αθλήματα ολυμπιονίκες χαρακτηρίστηκαν και αυτοί που κατέλαβαν την όγδοη θέση.

Ταυτόχρονα φτήνυνε και η στολή του αξιωματικού. Αφού εκτός από κάποιους λίγους που χαίρονται ακόμα και σήμερα να φοράνε την στολή τους, άλλοι όπως ο Ιωάννης Μελισανίδης διάλεγαν την στολή στην λογική του my style rocks και άλλοι την φορούσαν μια φορά και εξαφανιζόντουσαν όπως δύο γεωργιανοί αθλητές που ενώ ήταν μόνιμοι αξιωματικοί και δήλωσαν σαν μόνιμη κατοικία την Αθήνα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακάλυψε ότι έμεναν στο εξωτερικό.

Δίνοντας χαριστικά αξιώματα και πτυχία το ελληνικό κράτος πιστεύει ότι ανεβάζει στο επίπεδο των bona fide αξιωματικών και επιστημόνων αυτούς που ευνόησε. Στην πραγματικότητα κατεβάζει όλους στο επίπεδο του ευνοημένου. Και φυσικά αναφέρομαι στην περίπτωση της Μπέτυ Μπαζιάνα, της συζύγου του πρωθυπουργού που αντέστρεψε το παλιομοδίτικο «πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα» σε «πίσω από κάθε όψιμη πανεπιστημιακή καθηγήτρια κρύβεται ένας στοργικός πρωθυπουργός».

Μια πρακτική που είχε ξεκινήσει από την εποχή την Νατάσα Παζαϊτη που από νηπιαγωγός είχε γίνει χειρούργος και βρήκε την ολοκλήρωση της στην Μπέτυ Μπαζιάνα που από δασκάλα σε δημοτικό το 2016, με ειδική ρύθμιση του τότε υπουργού Παιδείας αδέκαστου Νίκου Φίλη μπήκε στο διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ, τον Ιούνιο του 2017 έγινε μόνιμη  και τώρα καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο. Μια μετεωρική πορεία η οποία θα έπρεπε να αφήνει την Μπέτυ Μπαζιάνα ενθουσιασμένη. Μόνο που ας μου επιτραπεί να αμφιβάλω. Ακόμα και η ίδια η καθηγήτρια του ΕΜΠ Μπέτυ Μπαζιάνα καταλαβαίνει ότι το αξίωμα της έχει τόση σχέση με το αξίωμα των καθηγητών ΕΜΠ  του απώτερου  παρελθόντος, όσο των πριγκίπων της αυτοκρατορικής Ρωσίας με τους πορτιέρηδες του Ριτς, επειδή αμφότεροι φορούσαν στολές ουσάρων.

Η λογική Γαβρόγλου, που πιστεύει ότι με ένα νόμο και ένα ΦΕΚ μπορεί να μετατρέψει τα ΤΕΙ σε ανώτατες σχολές. Χαρακτηρίζοντας την κίνηση «Την πρώτη εμβληματική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης» αφού το μόνο που καταλαβαίνει σαν πρόοδο είναι η εξίσωση προς τα κάτω ώστε να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι  η σειρά των συζύγων ελλήνων πρωθυπουργών με ακαδημαϊκές ανησυχίες έφτασε στο τέρμα της. Και ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα εκδηλώσει κάποιες άγνωστες φιλοδοξίες να γίνει μέσα στην επόμενη τετραετία καθηγήτρια αστροφυσικής ή πρύτανης στην Σχολή Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Liberal.grΔημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας