Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης
Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας δεν έλειψαν οι εντάσεις παρόλο που μοναδικό θέμα ήταν ο απολογισμός της δημοτικής αρχής για το 2017.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

Έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ευόδωση των επίμονων προσπαθειών του Δήμου με ζητούμενο την μη εγκατάσταση των διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές, τους φορείς και τον κόσμο, που αποδείξαμε πόσο άδικο ήταν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μέσα στο 2017 η ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, η ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ, η ολοκλήρωση του πρώην ΑΣΑΧ, η ανακατασκευή 40 παιδικών χαρών, ο ρομποτικός σχεδιασμός για ΑΜΕΑ στο Κολυμβητήριο. Ενώ το σημαντικότερο έργο για την πόλη είναι η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και η ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου» ανέφερε ο Χρήστος Παγώνης.

Όσον αφορά την επιλογή για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Χαλκίδας, ο Χρήστος Παγώνης, είπε: «η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα smart cities, η εφαρμογή του Δήμου για την βελτίωση και την αναβάθμιση υπηρεσιών, με σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους», η προώθηση της τοπικής κοινωνίας, η δημηιουργία αξιόλογων κοινωνικών σχέσεων με Ιταλία, Κίνα, Αραβικά Εμιράτα και φυσικά το Θαλασσινό Καρναβάλι που για ακόμη μία χρονιά, απέσπασε θετικά σχόλια και πρόβαλε την πόλη».

«Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους, τους συναδέλφους, τους Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινωτήτων. Με τις ίδιες αρχές πορευόμαστε και θα πορευτούμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα και να κάνουμε τη Χαλκίδα μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, σύγχρονη και λειτουργική» κατέληξε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Όπως προκύπτει από τον απολογισμό του 2017 σε αριθμούς, καταγράφεται ως εξής:

* Υλοποίηση Συστήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού με το πρότυπο
Investors In People (Ι.I.P)

* «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (EloGE)

* «Ανάπλαση του «Κυζίκειου» Άλσους και των Κοινόχρηστων Χώρων οδού
Χαραλάμπους, Δ.Ε. Νέας Αρτάκης», Συνολικού Ενδεικτικού Προϋπολογισμού
840.000,00€

* «Πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων από οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη
καθώς και της οδού Αγγελάτου», Συνολικού Ενδεικτικού Προϋπολογισμού
370.000,00€ 

* Συνολικό κόστος κτιριακών εργασιών – συντηρήσεων σε σχολικές μονάδες ανέρχεται σε 520.212,30€, ενώ το συνολικό κόστος για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ανέρχεται σε 69.487,81€.

* Εκσυγχρονισμός Διοίκησης – Αναβάθμιση Υπηρεσιών

* Ψηφιοποίηση εγγράφων και Ηλεκτρονική Αρχειοθέτηση εγγράφων

* Δημιουργία G-cloud Storage: Πληροφοριακό Σύστημα «Εξωστρεφείς
Εφαρμογές και υποσυστήματα του Δήμου Χαλκιδέων» από την «Κοινωνία της
Πληροφορίας ΑΕ»

* Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α.»

* Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 230 οικογένειες, με συνολικό αριθμό μελών οικογενείας περίπου τα 600 άτομα. 

* Κατά το έτος 2017 εντάχθηκαν περίπου 3400 αιτήσεις στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι Δημότες εισέπρατταν περίπου το ποσό των 760.000,00
ευρώ μηνιαίως

* Κοινωνική πρόνοια: 1316 αιτήσεις χορήγησης και αναθεώρησης προνοιακών επιδομάτων, 27 αιτήσεις για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, 655 αιτήσεις για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων

* Πρόσληψη 240 επωφελούμενων ατόμων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ

* Σχετικά με τις εφαρμογές Smart City, όπου ο πολίτης αναφέρει το πρόβλημα και ενημερώνεται για την πορεία επίλυσής του. Από τον Αύγουστο του 2017 υπήρξαν 2.329 αναφορές, εκ των οποίων επιλύθηκαν οι 1.941 (83,3%), βρίσκονται σε εξέλιξη οι 155 (6,7%) και εκκρεμούν οι 233 (10%)

* Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές Διαδικτυακή Πύλη και Υποσύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών, εξοικονόμησαν 15.000 ευρώ στον Δήμο Χαλκιδέων.

* Το Δημοτικό Δίκτυο Wi-Fi που έχει τεθεί σε εφαρμογή, εξυπηρετεί σήμερα 24 σημεία πρόσβασης.

* Διασύνδεση ΚΑΦΑΟ με οπτική ίνα. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν “επισκεφθεί” για ενημέρωση περισσότεροι από 4.500 πολίτες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 200 ηλεκτρονικές πληρωμές. 

* Μέσα κοινωνικής δικτύωσης - επίσημη σελίδα δήμου Χαλκιδέων. Μέσω της υπηρεσίας προσωπικών μηνυμάτων, παρελήφθησαν κατά τη διάρκεια του έτους, 2.180 αιτήματα πολιτών

Το πλήρες κείμενο του απολογισμού βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων:Δημοφιλή σήμερα

Αποκαλύφθηκε ιερό της θεάς Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο

Αποκαλύφθηκε ιερό της θεάς Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο

14/8/2018
Μεταξύ των ευρημάτων ένα ομοίωμα χάλκινης φαρέτρας -που αποτελεί τμήμα αγαλματιδίου της- και μία νέα βάση γλυπτού που φέρει τα ονόματα της Αρτέμιδος, ...
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στη Χαλκίδα, κατηγορούμενος για παράνομα τσιγάρα

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στη Χαλκίδα, κατηγορούμενος για παράνομα τσιγάρα

14/8/2018
Συνελήφθη το Σάββατο 11 Αυγούστου το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλεί...
Ευχαριστίες κατοίκων και καταστηματαρχών προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων

Ευχαριστίες κατοίκων και καταστηματαρχών προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων

14/8/2018
Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη απέστειλαν οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Γ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας