Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας καταγγέλει ότι καταστρέφεται το όρος Όχης και Καβοντόρο, για την δημιουργία αιολικών πάρκων.
Όρος Όχης
Όρος Όχης
Όπως καταγγέλει ο σύλλογος μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί το όρος, αφού αιωνόβια πλατάνια στον Σταυρό Κομήτου ξεριζώθηκαν και γκρέμισαν στο έδαφος μια αιωνόβια νεκρή καστανιά κοντά στο Καταφύγιο, ενώ η δημοτική αρχή είναι έδωσε υποσχέσεις, αλλά αρνήθηκε να εγκρίνει την παύση των εργασιών. 

Ο Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας μεταξύ άλλων αναφέρει: Η΄Οχη και ο Καβοντόρος γκρεμίζονται με ταχύ ρυθμό, μέρα με τη μέρα. Μετά την έναρξη των επεμβάσεων 24 Ιανουαρίου 2018, στο βουνό εξελίσσεται μια τραγωδία καταστροφής των πάντων.

Διανοίγουν συνεχώς νέους δρόμους και ισοπεδώνουν τις απάτητες κορυφογραμμές. Η κορφή της Όχης περιζώστηκε με δρόμο που πάει στον Πετροκάναλο, το Σαμάρι το ξηλώνουν με εκρηκτικά, η Ανεμοπύλα χαρακώθηκε με δύο δρόμους, κάτω από τη Λάκκα Μπούκουρα έχουν χαραχτεί δύο δρόμοι.

Τα πρανή των δρόμων χάσκουν έτοιμα να πέσουν με την πρώτη δυνατή βροχή. Έχουν κόψει αιωνόβια πλατάνια στον Σταυρό Κομήτου και γκρέμισαν στο έδαφος μια αιωνόβια νεκρή καστανιά κοντά στο Καταφύγιο. Στη Μηλιά στήνουν εργοτάξιο παρασκευής μπετόν. Κατασκευάζουν υποσταθμό υψηλής τάσης στον Άγιο Μάμμα και υψώνουν έναν έναν τους πυλώνες που θα διατρέχουν όλο τον Καβοντόρο. Τα έργα φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρεία που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανένα.

Την ώρα που μια εταιρεία καταστρέφει με βαναυσότητα τη φυσική κληρονομιά του τόπου μας, η τοπική κοινωνία για πρώτη φορά αντέδρασε ενωμένη. Είκοσι οκτώ φορείς της περιοχής κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο 28 Μαρτίου 2018, ζητώντας να μπει φρένο στην καταστροφή και να σταματήσουν οι εργασίες των εταιρειών μέχρι να γίνει επανέλεγχος των αδειοδοτήσεων.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε υποσχέσεις, αλλά αρνήθηκε να εγκρίνει την παύση των εργασιών. Συνεχίζει να μη βλέπει το έγκλημα κατά της Όχης και του Καβοντόρου και τις βαριές συνέπειες που μας περιμένουν. Απειλούμαστε με φυσικές καταστροφές, απώλεια πηγών νερού και πυρκαγιές. Ο τουρισμός, η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία διώχνονται από το βουνό που μεταλλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο αυστηρά φυλασσόμενο. Ο Καβοντόρος πάει να γίνει ακατοίκητος.

Βρισκόμαστε στην αρχή του έργου μιας εταιρείας 73 ανεμογεννητριών. 

Τι θα συμβεί όταν ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες; 

Στον Καβοντόρο η ΤΕΡΝΑ και η RF Energy με 52 και 75 α/γ καθεμία και στον υπόλοιπο Δήμο Καρύστου 20 νέα αιολικά πάρκα που θα συνδεθούν με τη γραμμή υψηλής τάσης Πολυπόταμος – Πλατανιστός. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι όσοι κατοικούμε αυτόν τον τόπο και να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η υπερσυγκέντρωση ανεμογεννητριών στη Νότια Καρυστία.

Η ευθύνη του Δήμου Καρύστου είναι τεράστια και οφείλει να μπει μπροστά στον αγώνα να μη μας φορτώσουν ακόμη περισσότερες ανεμογεννήτριες. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι ο Δήμος να πάρει θέση, οι φορείς της Καρύστου έχουν αναλάβει την ευθύνη να συσπειρώσουν τους κατοίκους σε ανένδοτο αγώνα. Ή τώρα ή ποτέ.Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

15/10/2018
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
andreas (20/4/2018 11:12:14 πμ)
Με την ιδια λογική αυτοί που μένουν Πειραιά θα συνασπιστούν να δώσουν ανένδοτο αγώνα να διώξουν το λιμάνι, που τους ενοχλεί πολύ αισθητικά και πρακτικά. Τι μυαλά κουβαλάτε ρε παιδιά... να κάνετε φασαρία για την πιο ελληνική, καθαρή και ήπια μορφή ενέργειας που είναι πλούτος για τον τόπο σας και για όλους μας και σας φέρνει νέες δουλειές τοπικά. Εκτός βέβαια και αν σας χρηματοδοτούν οι πετρελαιάδες, οπότε καταλαβαίνω που οφείλεται η ιερή σας αγανάκτηση και σωπαίνω με κατανόηση...
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας