Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Ομάδας Πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας, σχετικά με την κατάρρευση του τμήματος της Δημοτικής Αγοράς.
Δημοτική Αγορά
Δημοτική Αγορά
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και αναφέρει μεταξύ άλλων:

Κύριε Εισαγγελέα, το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018 κατέρρευσε τμήμα του προβόλου της δημοτικής αγοράς στο κτήριο Κυδωνιάτη - γωνία Νοεφύτου και Κριεζώτου - επί του πεζοδρομίου.

Για καλή τύχη της πόλης και της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε ανθρώπινο θύμα.

Την επόμενη ημέρα συνεργείο του Δήμου κατεδάφισε το σύνολο του προβόλου και όχι μόνο το καταρρεύσαν επι της Κριεζώτου. Από τον τύπο μαθαίνουμε ότι ο κ. δήμαρχος ζητά από τα αρμόδια όργανα, να κατεδαφίσει και άλλα τμήματα της αγοράς, επικίνδυνα από τον φιλικό του δε τύπο αναδεινύεται θετικά η προσπάθεια του αυτή.

Η μόνη επικίνδυνη κατάσταση σχετικά με την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, συνιστάται στη στάση της δημοτικής αρχής που ως ιδιοκτήτρια, όχι μόνο δεν έκανε τα από τα του νόμου προβλεπόμενα στη διαφύλαξη του μνημείου, αλλά και στην καλή χρήση της δημόσιας περιουσίας, αλλά με τις παραλείψεις της έθεσε και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με επανηλειμμένες αναφορές στην υπηρεσίας σας, η πρώτη των οποίων ήταν στις 27/02/2017 και η τελευταία στις 12/10/2016, αλλά και σε άλλες αρχές, επισήμανε και καταγγείλαμε την πλημμέλεια και την επιπολαιότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετώπιζει το ζήτημα της φύλαξης - συντήρησης της ΔΑΧ συνολικά και πρωτίστως το γεγονός της επικινδυνότητας σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και υγείας που προκύπτει από την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων.

Η κατάρρευση ήταν αναμενόμενη καθώς η υποστύλωση των προβολών ήταν επιπόλαια, όπως επιπόλαια είναι και όλα τα λοιπά μέτρα που υπάρχουν στην αγορά. Ακόμη και τώρα μετά την περαίωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έχει διεξαχθεί και που προχωρεί η μελέτη της αποκατάστασης, η ΔΑΧ αφήνεται να καταληστεύεται, να ρυπαίνεται, να ερειπώνεται.

Επανερχόμαστε στα αιτήματα μας και ζητούμε για άλλη μία φορά, να προβείτε σε κάθε κατά την αρμοδιότητα σας νόμιμη ενέργεια, προς διερεύνηση των ως άνω περιγραφόμενων ποινικά κολάσιμων πράξεων, περιλαμβανομένης και της αστυνομικής όχλησης ώστε να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης της ΔΑΧ, δηλαδή ο Δήμο στην άσκηση των καθηκόντων του ώστε να προβεί στην ασφαλή περίφραξη του συγκροτήματος, στη φύλαξη και τον φωτισμό του χώρου και στην υποστήλωση στεγών και προβόλων εσωτερικά και εξωτερικά

Να επιβληθούν οι από τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις στην δημοτική αρχή για τις ως σήμερα πλημμέλειες της. 

Ζητάμε την άσκηση των καθηκόντων σας ώστε να προχωρήσει αυτεπάγγελτως η ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας