Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» διοργανώνει, στα πλαίσια του μακροβιότερου Περιφερειακού Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ελύμνια 2018» και υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, τον Μαραθώνιο Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018».
Τον Αύγουστο ο Μαραθώνιος Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»
Τον Αύγουστο ο Μαραθώνιος Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»
Η οποία φέρει το όνομα του πρώτου επιβεβαιωμένου κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην Παγκόσμια Αρχαιότητα.

Ο Σκυλλίας με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο  ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια και διαμόρφωσε την έννοια του πρώτου «ύφυδρου πολεμιστή». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»

Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018:

8ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2018
14.500 Μ. 80 ΣΤΑΔΙΩΝ και ηλικίας από 20 χρονών

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  500 μ. 9-12 & 13-16 χρονών                      
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  2.500 μ. από 16 χρονών
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  5.000 μ. από 17 χρονών
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  8.000 μ. από 18 χρονών

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
 
 
Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το Αθλητικό και Ολυμπιακό Ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. 

Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακήρυξή του ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις ηρωισμού, διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Υπερμαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2018»  Δ.Υ.Κ. ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ Π.Ν.
Κωνσταντίνος Ζαγοράκης
                
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Διοργάνωσης κ. Παλάντζας Γιάννης e-mail: [email protected] -Τηλ.: 6946536694.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας