Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Συμεών Κεδίκογλου συνάντησε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη για μια σειρά θεμάτων του νομού.

Θετικές εξελίξεις για ζητήματα του νομού μας κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη.

Εκτενέστερα συζητήθηκαν η οριστική παραχώρηση του πρώην πεδίου βολής (στρατοπέδου «Παπαναγνώστου») για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, η παραχώρηση του 575 τάγματος πεζικού στο δήμο Χαλκιδέων και το θέμα του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλης.

Σχετικά με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι είναι θετικά διακείμενος. Ωστόσο, και για τυπικούς λόγους, εκκρεμεί η υποχρέωση της Νομαρχίας Εύβοιας για ανεύρεση και κατασκευή πεδίου βολής σε άλλη θέση, καθώς υπάρχει δεσμευτική υπουργική απόφαση, με την οποία παραχωρείτο το ακίνητο στη Νομαρχία υπό αυτή την προϋπόθεση. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ πρόκειται να στείλει επιστολή στο Νομάρχη επισημαίνοντας τη συμβατική υποχρέωση της Νομαρχίας, ώστε και αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση εξέλιξη του έργου. Κατά τη συνάντηση πάντως διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό κώλυμα και ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα της Εύβοιας οδεύει προς οριστική επίλυση.

Αναφορικά με την απόδοση της στρατιωτικής έκτασης του 575 Τάγματος Πεζικού στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει με θετική διάθεση το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου μάλιστα ότι ο εν λόγω χώρος δεν είναι ενεργός και αναγκαίος για την εκπλήρωση των αποστολών των Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον, θετικό προς την απόφαση παραχώρησης είναι το γεγονός ότι αφενός βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και αφετέρου υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πόλης. Ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλης μάλιστα επιβεβαίωσε ότι το υπάρχον σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκο και σχολικά κτίρια. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να στείλει τον σχετικό φάκελο προς ενημέρωση του Υπουργείου και, υπό αυτή την προϋπόθεση, υπάρχει αντίστοιχα και η δέσμευση του Υπουργείου να υπάρξει θετική αντιμετώπιση του θέματος.

Τέλος, σε σχέση με το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, θυγατρικής της εταιρίας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ο κ. Μπεγλίτης επανέλαβε τη δέσμευση ότι το εργοστάσιο δεν θα κλείσει και δεν κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων. Αντιθέτως, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και την Υπουργό κ. Κατσέλη, εργάζονται για να καταθέσουν από κοινού νομοσχέδιο σχετικά με τις προμήθειες του ελληνικού στρατού, ώστε και να τηρείται η κοινοτική νομοθεσία, αλλά και να στηρίζονται τα ελληνικά προϊόντα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση της Ιταλίας.
Στόχος του νομοσχεδίου θα είναι οι προμήθειες του στρατού, είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, να παρέχονται από ελληνικές κατά προτίμηση εταιρίες. Συνεπώς και η Ηλεκτρομηχανική θα αυξήσει έτσι τις παραγγελίες της.

Ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον κ. Μπεγλίτη για την εποικοδομητική συνάντηση για τα σοβαρά και χρόνια αυτά ζητήματα της Εύβοιας και δήλωσε ότι θα αναμένει και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Υπουργείο, τη Νομαρχία και τον Δήμο Χαλκιδέων.

 
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας