Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Καρύστου και του Μαρμαρίου απέτρεψε την εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών.
Κάρυστος Ανεμογεννήτριες
Κάρυστος Ανεμογεννήτριες
Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου, Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος, όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας, σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Καρύστου. 

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ. 

Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, πλέον των 200 ατόμων που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας. 

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς αποφυγή εκπλήξεων μέχρι και την Δευτέρα οπότε και θα επιστρέψει το πλοίο με τις ανεμογεννήτριες ελπίζοντας  οτι θα μπορέσει να απαλλαγεί από το  φορτίο του. 

Αυτό όμως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει γιατί όλο και περισσότεροι Καρυστινοι πολίτες εκφράζουν πλέον έμπρακτα τη δυσαρέσκεια τους από την συσσώρευση τεράστιου αριθμού αιολικών σταθμών στην περιοχη τους κατά παράβαση όλων των στοιχειωδών κανόνων χωροθέτησης με γνώμονα της προστασία της φύσης, του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και της παραδοσιακής οικονομίας της Νότιας Καρυστίας. 

Οι νέοι δρόμοι που ήδη κατασκευάζονται μέσα στην αμιγή φύση της προστατευόμενης περιοχής Natura του Δήμου Καρύστου, τα πολλά νέα χιλιόμετρα καλωδίων υψηλής τάσης που θα διασχίσουν με  θεόρατους πυλώνες το βουνό Όχη από άκρη σε άκρη, οι υποσταθμοι, τα βοηθητικά κτίρια και τέλος οι 250 ανεμογεννήτριες ύψους 100 μέτρων που θα στηθούν πάνω σε κάθε λόφο και κορυφογραμμή, θα μετατρέψουν το  εξαιρετικής καλλονής τοπίο του βουνού σε βιομηχανική ζώνη αιολικής ενέργειας με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον τουρισμό, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την υγεία του πληθυσμού. 
  
Σημέρα Παρασκευή 4 Μαϊου 2018, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προγραμματισμένο δρομολόγιο δεύτερου πλοίου για εκφόρτωση ανεμογεννητριών το οποιο δεν έγινε λόγω της περιφρούρησης του λιμανιού από πολίτες της περιοχής.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας