Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ευθύνη καταλογίζουν στον Δήμαρχο Καρύστου για μη υλοποίηση αποφάσεων προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων σχετικά με τη νομιμότητα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στην περιοχή της Καρύστου.
Απέτρεψαν την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Καρύστου κάτοικοι της περιοχής (φωτογραφία αρχείου)
Απέτρεψαν την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Καρύστου κάτοικοι της περιοχής (φωτογραφία αρχείου)
Ακολουθεί η επιστολή της συντονιστικής επιτροπής αγώνα φορέων και πολιτών Νότιας Καρυστίας:

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 πολίτες και φορείς του Δήμου Καρύστου συναντήθηκαν με σκοπό το συντονισμό ενεργειών για την εκ νέου αντίδραση στην εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Καρύστου.

Στα πλαίσια των ενεργειών της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο στον οποίο επιδόθηκε επιστολή με αναφορά στο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/4/2018, υπογεγραμμένο από 28 φορείς του Δήμου Καρύστου και όπου ζητείται άμεση παύση εργασιών των εταιριών αιολικών σταθμών και με αναφορά στην ευθύνη του Δημάρχου για μη υλοποίηση αποφάσεων προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων σχετικά με τη νομιμότητα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.

Στη συνάντηση ζητήθηκε από το Δήμαρχο Καρύστου να μπει μπροστά στον αγώνα κατά της άναρχης εγκατάστασης αιολικών σταθμών στη Νότια Καρυστία, επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οικονομία και στο περιβάλλον.

Του ζητήθηκε επίσης να κατέβει στο λιμάνι μαζί με τους πολίτες τα ξημερώματα της 7 Μαΐου, ώστε να βοηθήσει στην παρεμπόδιση της εκφόρτωσης ανεμογεννητριών.

Ο Δήμαρχος Καρύστου δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και αποποιήθηκε όλων των ευθυνών του και ειδικά την πολιτική ευθύνη να ελέγχει τη μη τήρηση της νομιμότητας από τις εταιρίες στην κατασκευή των έργων, με αποτέλεσμα μελλοντικές  κατολισθήσεις, μπάζωμα ρεμάτων και ζημιές σε σπίτια και οδοστρώματα από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην περιοχή. Πλήττεται δηλαδή η εύρυθμη και με ασφάλεια εν γένει λειτουργία του δήμου μας.

Ακολούθως πολίτης του Δήμου Καρύστου ζήτησε εγγράφως από το Λιμεναρχείο την ακριβή ώρα άφιξης των πλοίων μεταφοράς ανεμογεννητριών τα ξημερώματα της 7/5/2018 στο λιμάνι της Καρύστου, το οποίο απάντησε ότι δεν έχουν ενημέρωση και ότι τα πλοία έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν μισή ώρα πριν την άφιξη τους το αρμόδιο Λιμεναρχείο.

Τα πλοία τελικώς δεν ήρθαν, αλλά παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση και παρακολούθηση των αναχωρήσεων από το λιμάνι του Λαυρίου των πλοίων IRINI Κ και ΜELINA II, ώστε να αντιδράσουμε δυναμικά σε περίπτωση που έρθουν.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας