Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Εύβοιας στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί η Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου.
Ο Γεώργιος Παπανικολάου
Ο Γεώργιος Παπανικολάου
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας πρόληψης στη χώρα μας, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ.Ν Παπανικολάου σε συνεργασία με την Π. Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου.

Η ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαίου 2018  στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Π. Ε. Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

Αρχικά, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου κος Πατσούρης Ευστράτιος Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ, θα ενημερώσει  για τις κατευθύνσεις του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου και θα προλογίσει τους ομιλητές οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα της πρόληψης, με στόχο να αναδείξουν τη σημασία της, τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα συστήματα υγείας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

Παναγιωτίδης Ιωάννης, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Διευθυντής Β’ Εργαστήριου Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. με έδρα το ΠΓΝ «Αττικό», πρώιμη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου.

Dr Ηρακλέους Άννα, Διευθύντρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΓΝ Χαλκίδας: «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού».

Τριγώνης Ιωάννης, MRCP, PhD Παθολόγος-Ογκολόγος ΓΝ Χαλκίδας: «Προσυμπτωματικός έλεγχος και αντιμετώπιση καρκίνου παχέος εντέρου».

Dr Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Σκύρου: «Μπορούμε να αποτρέψουμε τον καρκίνο πριν δημιουργηθεί- η αξία της πρωτογενούς πρόληψης, μία προσωπική εμπειρία»

Χατζηχριστοδούλου Χρίστος, Καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ραχιώτης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου - η διεθνής πρακτική».

Μπαρμπούνη Αναστασία, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: «Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και το 1ο  ενημερωτικό spot του Ινστιτούτου Παπανικολάου με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αναφορά στον μεγάλο ερευνητή και τη γενέτειρα του, Κύμη Ευβοίας.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο πρώην υπουργός Υγείας κος Σκουλάκης Εμμανουήλ,  με την καθοριστική συμβολή του οποίου ως Υπουργού, ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Παπανικολάου το 1998.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα δοθούν στη δημοσιότητα, ώστε να ενημερωθούν όσοι δεν παρακολουθήσουν την ημερίδα. Τέλος, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της επόμενης εκδήλωσης.Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας