Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε βουλευτής του ΚΚΕ, με θέμα την εφαρμογή της εγκυκλίου 113\2009 της διοίκησης του ΟΑΕΕ. Η ερώτηση έχει ως εξής:

 Η Διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ ) , με την υπ αριθμ. 133\24-11-2009 εγκύκλιο της, κατάργησε επί της ουσίας τις διατάξεις του Νόμου 305\2002 που προβλέπει ότι δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, ελεύθεροι επαγγελματίες που διαμένουν σε περιοχές κάτω των δύο χιλιάδων (2000) κατοίκων και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια που ο Νόμος ορίζει.
 Με την απόφαση αυτή η διοίκηση του ΟΑΕΕ επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα του Οργανισμού σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι, αφενός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υψηλά ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ που συνεχώς αυξάνονται και αφετέρου, ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι αντίθετη με τις διατάξεις του Νόμου 305\2002 που σκοπό έχει να διευκολύνει την παραμονή και δραστηριοποίηση μικρών προσωπικών επιχειρήσεων σε περιοχές που απειλούνται με ερήμωση .
 Για να στηρίξει την απαράδεκτη απόφασή της, που όπως φαίνεται έχει την έγκριση της Κυβέρνησης, η διοίκηση του ΟΑΕΕ επικαλείται έναν πολύ μικρό αριθμό επαγγελματιών που καταχρηστικά κάνουν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, δηλώνοντας ως έδρα της επιχείρησής τους περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων ενώ δραστηριοποιούνται εκτός της περιοχής.
 Η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι τόσο εξόφθαλμα άδικη και παράνομη, ώστε ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη με πόρισμα που εκδόθηκε στις 23-3 2010 ζητάει να μην εφαρμοστεί, να ανακληθεί και να μην ισχύσει, ως μη σύννομη, η εγκύκλιος 113\2009 της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, καθώς επίσης ότι πρέπει να επιστραφούν οι εισφορές των ασφαλισμένων που κατέβαλαν οι υποχρεωτικά ασφαλισθέντες στον ΟΑΕΕ από 1-11- 2009.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσει η άδικη και παράνομη εφαρμογή της εγκυκλίου 113\2009 της διοίκησης του ΟΑΕΕ.

 
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας