Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Τελευταίο Θρανίο για τις εγγραφές των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου και για το νόμο που καθορίζει την διαδικασία με σκοπό την μείωση θέσεων εργασίας.
22ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
22ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
Είπαμε, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά δε γίναμε και Εκάλη

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή ενός …υπολογιστικού ΠΔ.

Και σαν να μην έφτανε η υπογεννητικότητα έρχεται και το άρθρο του νόμου, που καθορίζει τη διαδικασία εγγραφών των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού και κλείνει πονηρά το μάτι στη μείωση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των παιδιών και την αποτελεσματικότητα του σχολείου. 

Φυσικά αν διαβάσουμε προσεκτικά το ΠΔ « … δ)Αν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα ο Διευθυντής του σχολείου υποβάλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα. 

Ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη των όμορων δημοτικών σχολείων.…»  βλέπουμε ότι αφήνει το περιθώριο για μια πιο παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος. Πολύ απλά, τι μας λέει; Ότι αν π.χ. ένα σχολείο έχει 28 εγγραφές και διαθέσιμη αίθουσα και το όμορο του  έχει 12 μαθητές, να το λάβει αυτό υπόψη της η τριμελής επιτροπή και να μην τα καταδικάσει τα παιδάκια σε ανισότητες του τύπου εδώ 25 και δίπλα 15. Δηλαδή, να δημιουργηθούν δύο τμήματα των 14 παιδιών στο ένα σχολείο και ένα τμήμα των 12 παιδιών στο άλλο! 

Γιατί, όπως συνεχίζει πιο κάτω «…Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων…..». 

Άρα, όπου το κτιριακό των σχολείων το επιτρέπει, να μοιραστούν τα παιδάκια, και να μη στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο προκειμένου να συμπληρώνεται ο αριθμός των 25 μαθητών.

Φυσικά, κι όπως πάντα, ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα ακούγονται απόψεις όπως: «τα ιδιωτικά σχολεία έχουν 25 έως και 28 μαθητές και γίνεται μια χαρά το μάθημα» ή «το τάδε δημόσιο σχολείο έχει 25άρια τμήματα αλλά δουλεύουν στο φουλ». Ενώ όλοι ξέρουμε καλά ότι είναι θέμα «πολιτισμικού κεφαλαίου» που θα έλεγε κι ο Bourdieu και γενικότερα των κοινωνικών παραμέτρων της εκπαίδευσης που θα ΄λεγε κι ο Bernstein!

Το Τελευταίο Θρανίο, που ξέρει από κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση, συζήτησε με τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής και τους έθεσε τους προβληματισμούς του σχετικά με την κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄τάξης. Τους θέσαμε και υπόψη του Διευθυντή και όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ. 

Γιατί, ας μη γελιόμαστε, ούτε μονοπολιτισμικές τάξεις έχουμε ούτε «ομοιογενή» τμήματα έχουμε ούτε μειώνεται ο αριθμός των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Τουναντίον, μάλιστα.

Είπαμε, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά δε γίναμε και Εκάλη!!Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

23/10/2018
Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 έως και τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας