Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το Τελευταίο Θρανίο για τις εγγραφές των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου και για το νόμο που καθορίζει την διαδικασία με σκοπό την μείωση θέσεων εργασίας.
22ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
22ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
Είπαμε, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά δε γίναμε και Εκάλη

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή ενός …υπολογιστικού ΠΔ.

Και σαν να μην έφτανε η υπογεννητικότητα έρχεται και το άρθρο του νόμου, που καθορίζει τη διαδικασία εγγραφών των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού και κλείνει πονηρά το μάτι στη μείωση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των παιδιών και την αποτελεσματικότητα του σχολείου. 

Φυσικά αν διαβάσουμε προσεκτικά το ΠΔ « … δ)Αν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα ο Διευθυντής του σχολείου υποβάλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα. 

Ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη των όμορων δημοτικών σχολείων.…»  βλέπουμε ότι αφήνει το περιθώριο για μια πιο παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος. Πολύ απλά, τι μας λέει; Ότι αν π.χ. ένα σχολείο έχει 28 εγγραφές και διαθέσιμη αίθουσα και το όμορο του  έχει 12 μαθητές, να το λάβει αυτό υπόψη της η τριμελής επιτροπή και να μην τα καταδικάσει τα παιδάκια σε ανισότητες του τύπου εδώ 25 και δίπλα 15. Δηλαδή, να δημιουργηθούν δύο τμήματα των 14 παιδιών στο ένα σχολείο και ένα τμήμα των 12 παιδιών στο άλλο! 

Γιατί, όπως συνεχίζει πιο κάτω «…Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων…..». 

Άρα, όπου το κτιριακό των σχολείων το επιτρέπει, να μοιραστούν τα παιδάκια, και να μη στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο προκειμένου να συμπληρώνεται ο αριθμός των 25 μαθητών.

Φυσικά, κι όπως πάντα, ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα ακούγονται απόψεις όπως: «τα ιδιωτικά σχολεία έχουν 25 έως και 28 μαθητές και γίνεται μια χαρά το μάθημα» ή «το τάδε δημόσιο σχολείο έχει 25άρια τμήματα αλλά δουλεύουν στο φουλ». Ενώ όλοι ξέρουμε καλά ότι είναι θέμα «πολιτισμικού κεφαλαίου» που θα έλεγε κι ο Bourdieu και γενικότερα των κοινωνικών παραμέτρων της εκπαίδευσης που θα ΄λεγε κι ο Bernstein!

Το Τελευταίο Θρανίο, που ξέρει από κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση, συζήτησε με τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής και τους έθεσε τους προβληματισμούς του σχετικά με την κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄τάξης. Τους θέσαμε και υπόψη του Διευθυντή και όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ. 

Γιατί, ας μη γελιόμαστε, ούτε μονοπολιτισμικές τάξεις έχουμε ούτε «ομοιογενή» τμήματα έχουμε ούτε μειώνεται ο αριθμός των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Τουναντίον, μάλιστα.

Είπαμε, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά δε γίναμε και Εκάλη!!Δημοφιλή σήμερα

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

12/8/2018
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια την ώρα που πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι....
Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

13/8/2018
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότ...
Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

13/8/2018
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός το πρωι της Δευτέρας 13 Αυγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας