Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 συγκλήθηκε σε Σώμα η νέα Λιμενική Επιτροπή Σκύρου η οποία διορίστηκε με απόφαση του συντονιστή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.
	Το λιμάνι της Σκύρου, η Λιναριά
Το λιμάνι της Σκύρου, η Λιναριά
Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του Λ.Τ Σκύρου για την τριετία 2018-2020 εξελέγη ομόφωνα ο κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, για 5η συνεχή θητεία.

Στη Νέα Λιμενική Επιτροπή ορίστηκαν ως τακτικά μέλη οι:                

Ο κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος-επιχειρηματίας, η κα Ελένη Γαβρίλη-επιχειρηματίας, η κα Ελένη Κοκορίκου-Προϊσταμένη της Τελωνειακής Αρχής, η κα Στεφανία Μανιάτη- Αρχιτέκτων Μηχανικός, ο κος Συβίτος Γεώργιος-Υποναύαρχος Λ.Σ ε.α. και ο  κος Άγγελος  Σμυρλής-Προϊστάμενος Λιμενικού Σταθμού Σκύρου.

Ως αναπληρωματικά μέλη της Λιμενικής επιτροπής ορίστηκαν οι:

Η κα Στάθη Αμέρισσα-Ιδιωτική Υπάλληλος, ο κος Μανώλης Μπαλάσος- τελωνιακός υπάλληλος,  ο κος Γεώργιος Μακρής- επιχειρηματίας, η κα Βλημίδα Παναγιωτοπούλου υπαξιωματικός  Λ.Σ. Σκύρου, ο κος Ιωάννης Φτούλης-συνταξιούχος Π.Α..

Δήλωση του Προέδρου του Λ.Τ. Σκύρου

«Το Λιμάνι της Λιναριάς έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρότυπου Λιμένα, αποτέλεσμα δημιουργικών επεμβάσεων που ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια και πλέον οι συσχετιζόμενες επιτυχίες και προβολή ρέουν με ανερχόμενους ρυθμούς. Η εμπιστοσύνη στην ανάθεση της Προεδρίας σε εμένα 5 φορές,  για πέντε ισάριθμες 3ετείς  θητείες εκτός από μια τεράστια τιμή μου έδωσε και δίνει την ευκαιρία της προώθησης νέων κατακτήσεων.


Η επιτυχία του Λιμένα της Σκύρου οφείλεται στην απόλυτη εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των Μελών των εκάστοτε Λιμενικών επιτροπών. Η απουσία μισθού και η έλλειψη προσωπικού από το 2008 μέχρι σήμερα δεν στάθηκαν εμπόδιο στην εξέλιξη- ανάπτυξη του Λιμένα. Συχνά κληθήκαμε να  αναλάβουμε δύσκολους ρόλους κατά την υλοποίηση των αποφάσεων μας,  πολλές φορές κόντρα σε κατεστημένες πρακτικές, που όμως  η αποφασιστικότητα  της Λιμενικής Επιτροπής ξεπερνούσε με ευκολία, αφού μοναδικός στόχος της Λιμενικής μας πολιτικής παρέμενε η ορθή διαχείριση του Λιμανιού.

Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκαν από επιτυχίες και Εθνικές πρωτιές, βασισμένες σε καινοτομίες, προσωπική δέσμευση των εμπλεκόμενων στις διάφορες δράσεις και έτσι  το Λ.Τ Σκύρου που διασώθηκε από την κατάργηση του το 2013 με την καθολική αντίδραση των τοπικών Φορέων και της Σκυριανής κοινωνίας, έχει καταστεί σήμερα υπόδειγμα τόσο ως προς την διαχείρισή του αλλά και την εικόνα και λειτουργικότητα του Λιμένα του. Επιπλέον επιτεύχθηκε και η διάσωσή του τελωνειακού γραφείου Σκύρου το οποίο συστεγάσαμε στο κτίριο του Λ.Τ Σκύρου και έτσι απέφυγε την κατάργηση του την ίδια χρονιά.

Με την παράθεση των επιτευγμάτων του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου τα τελευταία χρόνια, μπορεί το Λιμάνι της Λιναριάς να διεκδικεί τον τίτλο του πλέον καινοτόμου και ελκυστικού μικρού λιμένα για πολλά χρόνια, αλλά η ίδια λίστα δίνει και την εικόνα μιας δημιουργικής πορείας που δεν  αναχαιτίζεται από δυσκολίες και η πρόκληση για το επόμενο βήμα είναι εμφανής.

Πυροσβεστικό δίκτυο, Παροχές ρεύματος – ύδατος σε όλο το Λιμένα, (δωρεάν για τα Αλιευτικά), εγκεκριμένα σχέδια και εγκαταστάσεις για τη παραλαβή αποβλήτων και καταλοίπων από πλοία – σκάφη και για την αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης.

Διενέργεια του πρώτου στη Χώρα διαγωνισμού για Ίδρυση-κατασκευή Υδατοδρομίου

Δημιουργία του πρώτου στη Χώρα μεικτού σταθμού καυσίμων σε Λιμάνι μέσω διαγωνισμού και ιδιωτικής επένδυσης (Coral Α.Ε), για σκάφη & οχήματα και παροχή αφορολόγητων καυσίμων για αλιευτικά σκάφη -και παράλληλη επένδυση με δημιουργία υποδομής της εταιρείας στο αεροδρόμιο Σκύρου για παροχή αεροπορικού καυσίμου

Κατακόρυφη αύξηση των τουριστικών σκαφών στο αδειοδοτημένο Τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα λόγω των υψηλού επιπέδου εξοπλισμού & παροχών του (αυξηση 1300% από το 2012)

Μόνιμη Συνεργασία με το τμήμα περιβάλλοντος του  Πανεπιστημίου Αιγαίου και ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών στο Λιμάνι, πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ»

Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κάθε έτος (Δωρεάν Περιβαλλοντική κατασκήνωση για παιδιά 6-13 – Πρακτική Άσκηση), κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένων επιστημόνων.

Ίδρυση της Θερινής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών» με Μόνιμη Εγκατάσταση της στο Λιμάνι, με διοικητική απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διενέργεια του πρώτου στη Σκύρο Τουριστικού Παρατηρητηρίου (2015)

Διενέργεια των πρώτων στη Χώρα (2016-2017) τουριστικών παρατηρητηρίων για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Παροχή ελεύθερου Δημόσιου WIFI σε όλο το Λιμένα.

Συνεχείς βραβεύσεις που εκτοξεύουν τη δημοφιλία της Σκύρου: Βραβεία Τουρισμού (2015-2016-2017-2018), Βραβεία Περιβάλλοντος (2014-2015-2016), Βραβεία «Οικόπολις» (2016-2017),Βραβείο Υποδομών (2015), 1ο Βραβείο Κοινού στον Παγκόσμιο διαγωνισμό video για την Κλιματική Αλλαγή, (Μαρόκο 2016). Οι βραβεύσεις αυτές στήριξαν την υποψηφιότητα της Σκύρου ώστε να επιλεγεί στους 100 προτεινόμενους «Πράσινους» προορισμούς Παγκοσμίως.

Τιμητικές εκδηλώσεις σε προσκεκλημένες παρουσιάσεις του Λιμανιού και του προγράμματος «ΣΚΥΡΟΣ», στην Κύπρο (από τον Υπουργό Περιβάλλοντος – CYTA – Αρχή Λιμένων -2017), Νέα Υόρκη – N.A.M.E.P.A (North American Marine Enviroment Protection Association – ΝΟΕ 2017), Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, Stevens istitute of Technology, Massachusetts Institute of Technology(M.I.T), Green American School Whitestone, (NYC}  Brooklyn (NYC) Α. Fantis Parochial School, Νεστόριο 2017, Badminton 2017, Athens Science Festival –Τεχνόπολις 2018- Ecomobility -2018, Εταιρεία Προστασίας της Φύσης-2018.

Προσκεκλημένες παρουσιάσεις στην Τηλεόραση, ΕΤ1 Αθήνα (2016), P.I.K Κύπρος (2017), SKAI TV (2018).

Συμμετοχές σε συνέδρια με εργασίες βασισμένες στο Λιμάνι το Νησί και το πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ», (Μαρίνες τουριστικοί Λιμένες -Αθήνα 2015, Λιμενικών έργων Αθήνα 2016, Διαχείρισης Παράκτιων ζωνών-Αθήνα 2017, Enviromental Protection & Restoration -Μύκονος 2016, Innovation Arabia 10- DUBAI 2017- World Symposiun on Climate Change Communication– Gratz 2018- Innovation Arabia 11- DUBAI 2018), Λιμάνια Θαλάσσιες μεταφορές & Νησιωτικότητα (2018).

Πιστοποίηση του Λιμανιού ως «Πράσινο» και την υπαγωγή του ως το 93ο μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου των ECO PORTS (2017).

Λήψη «Γαλάζιας Σημαίας», η πρώτη για τη Σκύρο και η πρώτη στη Χώρα σε Δημόσιο Τουριστικό Λιμάνι και Δημόσιο φορέα.

Πέρα από αυτά, για να υπάρχει γενικότερο όφελος για το Νησί, το Λιμάνι της Σκύρου χρειάζεται νέες παρεμβάσεις- επεκτάσεις που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των ελλιμενιζόμενων σκαφών (Αλιευτικών- Τουριστικών-Ε/Γ-Ο/Γ) και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία σε ολόκληρη την αλυσίδα προϊόντων – υπηρεσιών.

Αρχίζοντας την νέα θητεία μου νιώθω την ευθύνη που μου δίνεται ακόμη πιο βαριά γιατί τώρα το Λιμάνι της Λιναριάς έχει με τα επιτεύγματά του κατακτήσει δημοσιότητα τόσο στα ΜΜΕ αλλά και στις επιστημονικές κοινότητες. Από λιμάνι για ένα γρήγορα σταθμό έχει γίνει προορισμός! Το λιμάνι μας προβάλλεται σταθερά σε όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που υποστηρίζουν το περιβάλλον και τον ποιοτικό τουρισμό σε οφελος του Νησιού της Σκύρου. Το λιμάνι της Λιναριάς έχει μέσα από τα επιτεύγματά του μελετηθεί σε μακρινούς προορισμούς.  Ο τρόπος διαχείρισής του και οι συνεργασίες του είναι θέματα έρευνας και επιθυμίας να αναπαραχθεί ως μοντέλο μίμησης και σε άλλους γεωγραφικούς προορισμούς.


Κατά την γνώμη μου το κεντρικό κράτος πρέπει να νομοθετεί με τρόπο που θα ανακαλύπτονται οι πλέον άξιοι όλης της Χώρας για να διαχειρίζονται τη Δημόσια περιουσία και να αναπαράγουν ποιοτικές και πετυχημένες πρακτικές που δεν απαιτούν περισσότερα χρήματα η σούπερ ικανότητες αλλά απλή λογική και καθόλου κομματικές παρεμβάσεις.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη των Λιμενικών επιτροπών και συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και εύχομαι στη νέα Λιμενική επιτροπή καλή δημιουργική Θητεία στη συνέχεια των στόχων μας.»
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας