Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ανακατασκευή της οικίας του Ευβοιώτη Ναύαρχου που δεν νικήθηκε ποτέ, μετά από χρόνια αναμονής, δημοπρατείται και διασώζεται.
Οικία Μιαούλη
Οικία Μιαούλη
Τέλος στις εικόνες ντροπής βάζει ο Δήμος Χαλκιδέων με την Ανακατασκευή της Οικίας Μιαούλη στα Φύλλα της Εύβοιας.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, δήλωσε με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου ανακατασκευής της οικίας του:

«Ένα αίτημα δεκαετιών, μια αυτονόητη πράξη αναγνώρισης και ανάδειξης του μεγάλου Ναυάρχου της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη ικανοποιείται σήμερα με την δημοπράτηση του έργου «Ανακατασκευή της Οικίας Μιαούλη στα Φύλλα της Δ.Ε. Ληλαντίων».

Με το έργο αυτό ένα ιστορικό τοπόσημο για το Δήμο Χαλκιδέων διασώζεται από την ιστορική λήθη και την αδιαφορία προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 15-6-2018.

Σαν Δημοτική Αρχή είμαστε περήφανοι που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδικασία.»

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μιαούλης


Η προτομή του Ανδρέα Μιαούλη στον τόπο γέννησης του στα Φύλλα της Εύβοιας

Ο Ανδρέας Βώκος μετέπειτα Μιαούλης γεννήθηκε στο σπίτι που έκτισε ο πατέρας του Δημήτριος πίσω από την εκκλησία της Αγίας Ελεούσης στα Φύλλα της Ευβοίας.

Είναι ο Ναύαρχος που δεν νικήθηκε ποτέ! Ηγήθηκε ενός Στόλου με πλοία διαφόρων ιδιοκτησιών και κυβερνήτες εμποροπλοιάρχους. Με αυτά καταναυμάχησε τους δύο άρτια συγκροτημένους Πολεμικούς Στόλους των Τούρκων και των Αιγυπτίων. Οι εχθρικές απώλειες ήταν σημαντικές. Περισσότερα από εκατόν πενήντα είναι τα ναυάγια μικρών και μεγάλων πλοίων, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και τέσσερις Ναυαρχίδες!  Πολλά είναι επίσης και τα εχθρικά πλοία που αιχμαλωτίσθηκαν. Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες δεν είχαν καμία απώλεια μάχιμου πλοίου, εκτός από τα πυρπολικά που καταστράφηκαν εκτελώντας την αποστολή τους και ενός πλοίου που ανατινάχθηκε στον όρμο Βοιών παρά τη Νεάπολη Λακωνίας από ατύχημα. Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας