Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι μαθητές αυτοί, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, με υπεύθυνη την δασκάλα του κ. Σοφία Ταραμίγκου, ορμώμενοι από τον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, ασχολήθηκαν με την καινοτόμο δράση: «Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις».
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος με τον Μητροπολίτη
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος με τον Μητροπολίτη
Με πολλή μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχίζει την επικοινωνία του με την εκπαιδευτική κοινότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 υποδέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος.

Κατά την δράση αυτή, τα παιδιά, μελετώντας την ζωή και την διδασκαλία του Χριστού, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παρουσία του Θεού σε όλες τις στιγμές της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από δραστηριότητες, όπως μελέτη παιδικών θρησκευτικών βιβλίων, συζήτηση, παιχνίδια, μουσική, μια πρώτη γνωριμία με την ελληνική νοηματική γλώσσα και την εκμάθηση των βασικών εννοιών της, στόχευσαν και επέτυχαν, όχι μόνο την μάθηση, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών και το σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Επίσης, με την συχνή συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και την βιωματική επαφή με την Ορθόδοξη Λατρεία, κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της Χάριτος του Θεού, στην μεταστροφή αρνητικών συναισθημάτων, που ίσως υπάρχουν για κάποιον συνάνθρωπο, σε θετικά και ευχάριστα, ενώ διδάχτηκαν ότι μόνο με την αγάπη και την συγγνώμη μπορεί να μεταμορφωθεί το Σχολείο σε νοητό παράδεισο.
Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά και τους δασκάλους τους και τους συνεχάρη για το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα, συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές, οι οποίοι  κοπίασαν για την επιτυχία του και τους μίλησε από καρδιάς, παρουσιάζοντάς τους την παραβολή του «Καλού Σαμαρείτη», η οποία έχει άμεση σχέση με το θέμα που πραγματεύτηκαν.

Οι μικροί μαθητές στη συνέχεια παρουσίασαν, με πολλή αγάπη και ευχάριστη διάθεση, μουσικές εκπλήξεις και στην ελληνική, αλλά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, κάτι για το οποίο ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, αφού είναι γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος έχει δείξει μία ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα προς τους κωφούς και βαρηκόους, οι οποίοι αποτελούν μέλη του λογικού ποιμνίου Της.

Εκτός από την δασκάλα κ. Ταραμίγκου, συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα και στην επίσκεψη προς τον Σεβασμιώτατο η κ. Αριστέα Γκίλα, δασκάλα Α’ Τάξης, ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, η κ. Χαρά Λεοντάρη, δασκάλα μουσικής και η κ. Μαρία Μουτσόγλου, δασκάλα παράλληλης στήριξης, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Διευθυντού του Σχολείου κ. Ιωάννου Αρνή.
Τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικές ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο και ένα κέρασμα και αναχώρησαν για το Σχολείο τους με πολλή χαρά. Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

15/10/2018
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας