Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι μαθητές αυτοί, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, με υπεύθυνη την δασκάλα του κ. Σοφία Ταραμίγκου, ορμώμενοι από τον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, ασχολήθηκαν με την καινοτόμο δράση: «Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις».
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος με τον Μητροπολίτη
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος με τον Μητροπολίτη
Με πολλή μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχίζει την επικοινωνία του με την εκπαιδευτική κοινότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 υποδέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος.

Κατά την δράση αυτή, τα παιδιά, μελετώντας την ζωή και την διδασκαλία του Χριστού, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παρουσία του Θεού σε όλες τις στιγμές της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από δραστηριότητες, όπως μελέτη παιδικών θρησκευτικών βιβλίων, συζήτηση, παιχνίδια, μουσική, μια πρώτη γνωριμία με την ελληνική νοηματική γλώσσα και την εκμάθηση των βασικών εννοιών της, στόχευσαν και επέτυχαν, όχι μόνο την μάθηση, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών και το σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Επίσης, με την συχνή συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και την βιωματική επαφή με την Ορθόδοξη Λατρεία, κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της Χάριτος του Θεού, στην μεταστροφή αρνητικών συναισθημάτων, που ίσως υπάρχουν για κάποιον συνάνθρωπο, σε θετικά και ευχάριστα, ενώ διδάχτηκαν ότι μόνο με την αγάπη και την συγγνώμη μπορεί να μεταμορφωθεί το Σχολείο σε νοητό παράδεισο.
Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά και τους δασκάλους τους και τους συνεχάρη για το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα, συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές, οι οποίοι  κοπίασαν για την επιτυχία του και τους μίλησε από καρδιάς, παρουσιάζοντάς τους την παραβολή του «Καλού Σαμαρείτη», η οποία έχει άμεση σχέση με το θέμα που πραγματεύτηκαν.

Οι μικροί μαθητές στη συνέχεια παρουσίασαν, με πολλή αγάπη και ευχάριστη διάθεση, μουσικές εκπλήξεις και στην ελληνική, αλλά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, κάτι για το οποίο ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, αφού είναι γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος έχει δείξει μία ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα προς τους κωφούς και βαρηκόους, οι οποίοι αποτελούν μέλη του λογικού ποιμνίου Της.

Εκτός από την δασκάλα κ. Ταραμίγκου, συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα και στην επίσκεψη προς τον Σεβασμιώτατο η κ. Αριστέα Γκίλα, δασκάλα Α’ Τάξης, ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, η κ. Χαρά Λεοντάρη, δασκάλα μουσικής και η κ. Μαρία Μουτσόγλου, δασκάλα παράλληλης στήριξης, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Διευθυντού του Σχολείου κ. Ιωάννου Αρνή.
Τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικές ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο και ένα κέρασμα και αναχώρησαν για το Σχολείο τους με πολλή χαρά. Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας