Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σημαντικά έργα οδοποιίας εκτελούνται στο Δήμο Αυλώνος. Πρόκειται για τον κόμβο στο Όριο και ασφαλτοστρώσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτου του Δήμου.

Διασταύρωση Ορίου
Διασταύρωση Ορίου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου στη φονική διασταύρωση του Οριού. Ο διασταύρωση του Οριού είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της επαρχιακής οδού Λέπουρα – Οριό - Οξύλιθος – Κύμη με πάρα πολλά θύματα.
Μετά από επίμονες παρεμβάσεις του Δημάρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη και φορέων του Οριού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας δημοπράτησε το έργο της κατασκευής του κόμβου του Οριού και ήδη ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες. Με το έργο που κατασκευάζεται αποκαθίσταται η τεχνική άρτια διαμόρφωση της διασταύρωσης και διαμορφώνεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος προς το Οριό. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα επανατοποθετηθεί ο φωτισμός και θα τεθεί επιτέλους σε λειτουργία.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Β΄ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΡΤΕΡΗΣ
Η πρόσβαση στο δεύτερο τμήμα του οικισμού της Μουρτερής γίνεται πλέον με ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι τις εκβολές του ποταμού Νηλέα. Το έργο αυτό ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Μουρτερής, ιδιαίτερα του β΄τμήματος αλλά και των κατοίκων του Οριού που θα έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση στο πανέμορφες εκβολές του ποταμού Νηλέα του διαμορφώνει το Δέλτα της Μουρτερής, ένα από τα διακεκριμένα Φυσικά Τοπικά Ιδιαίτερου Κάλλους, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολιτεχνείου. Ο δρόμος φθάνει μέχρι τα όρια του Δήμου Αυλώνος με τον Δήμο Κύμης και διευκολύνει πλέον την πρόσβαση στην Μουρτερή και για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Το έργο εκτελέστηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας.
Ο Δήμος Αυλώνος έχει επίσης εκπονήσει μελέτη για την διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Μουρτάρι – Μουρτερή έτσι ώστε να υπάρξει εναλλακτική πρόσβαση προς την Μουρτερή και να μειωθεί ο φόρτος κυκλοφορίας που ταλαιπωρεί το Οριό τους θερινούς μήνες. Η μελέτη αφορά έργο που έχει προενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» αλλά προς το παρόν έχουν ανασταλεί οι οριστικές εντάξεις. Αναμένεται η ενεργοποίηση του Προγράμματος.

 
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας