Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου παρέστει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, αποδεχόμενος την πρόσκληση της διοίκησης.
Ρύθμιση με κούρεμα κεφαλαίου τόκων υπερημερίας για τα δάνεια της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας
Ρύθμιση με κούρεμα κεφαλαίου τόκων υπερημερίας για τα δάνεια της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητάει την άμεση ρύθμιση, παράταση αποπληρωμής και κούρεμα των δανείων, όπως ανακοινώθηκε και για τα δάνεια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και γι' αυτό το λόγο κάλεσε τον Υπουργό και Πολιτευτή του Νομού Εύβοιας, στην συνεδρίαση της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018.

Στην συζήτηση μεταφέρθηκε η αγωνία αλλά και η αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας, για την ρύθμιση των δανείων και για την σημαντικότητα αυτής της εξέλιξης.

Ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση θα υπάρξει ρύθμιση που προβλέπει να φύγει το 100% των τόκων υπερημερίας για τα δάνεια, με σημείο αναφοράς την 31/12/2017 και κούρεμα 60% του κεφαλαίου των δανείων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, με περιουσιακό στοιχείο που έχει υποθηκευτεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί μέρος οφειλών.

Για τα πυρόπληκτα δάνεια, υπάρχει ιδιαιτερότητα, με μονόδρομο για την ρύθμιση τους τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού οι θεσμοί δεν δέχονται την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη δήλωσε: Ζητάμε ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, με όρους όπως διαγραφή τόκων και δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου κατά περίπτωση, δεκαετής παράταση αποπληρωμής.

Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια, ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε καθεστώς ασφυξίας.


Ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από την πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών της Καρύστου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής φορέων και πολιτών της Νότιας Καρυστίας, κ. Ρόδο Σφυρίδη, η οποία μετέφερε την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων της Καρύστου, για την δυσκολία που έχουν με τις συνθήκες εκτροφής των ζώων τους, ιδιαίτερα στο όρος Όχης, με τις εργασίες που γίνονται για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Ενώ ζήτησε από τον υπουργό να επισκεφθεί άμεσα τη Νότια Καρυστία και να δει ο ίδιος τις συνθήκες που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας