Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Συνάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό,
στο πλαίσιο πρωτοβουλίας νέων βουλευτών σχετικά με σημαντικά ζητήματα νέων.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου ανέλαβε από κοινού την πρωτοβουλία μαζί με άλλους νέους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για μια σειρά επαφών με φορείς και αρμόδιους σχετικά με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Μετά τη συνάντηση με τον νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο κ. Κεδίκογλου μαζί με τους βουλευτές κ. Α. Τόλκα και κ. Ν. Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Αυγερινοπούλου εκ μέρους της ΝΔ και κ. Α. Πλεύρη από το ΛΑΟΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις νέες προτεραιότητες της Γραμματείας, οι οποίες διαμορφώνονται στους εξής τρεις βασικούς άξονες:
1) Ανεργία – Απασχόληση – Εργασιακές Σχέσεις
2) Κοινωνικός αποκλεισμός – Κοινωνική Ενσωμάτωση - Δικαιώματα των Νέων - Συμμετοχή.
3) Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή – Πράσινη Ανάπτυξη.

Ο κ. Λιβανός τους ενημέρωσε επίσης για μία σειρά πρωτοβουλιών της ΓΓΝΓ, όπως: αλλαγή του οργανογράμματος, πρόταση να δημιουργηθεί τμήμα νεολαίας σε επίπεδο δήμου αλλά και περιφέρειας, ειδικά τώρα που συζητιέται ο Καλλικράτης και η νέα οργάνωση των περιφερειών, και πρόταση να υπάρξει εκπρόσωπος της νεολαίας σε κάθε Υπουργείο.

Οι νέοι βουλευτές ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Λιβανό. Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «ειδικά σήμερα που η νέα γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και κρίσιμα προβλήματα, όπως την ανεργία, την επισφαλή εργασία, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ. Στο δεδομένο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, η πρόκληση για τη ΓΓΝΓ είναι να αναδείξει τη νέα γενιά, τις δυνατότητες, τις δεξιότητες, τις ευαισθησίες και τα ταλέντα της ως κεντρικό παράγοντα για την ευημερία και την πρόοδο της χώρας.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας