Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το πρώτο βήμα για τον Ασωπό και τη μόλυνση της ευρύτερης περιοχής διαβλέπει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου με τη λήψη μέτρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει την ικανοποίησή του για τις δράσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Ασωπό και κατ’ επέκταση και για την τοξική ρύπανση της περιοχής των Μεσσαπίων, που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό το νομό.

Μετά και τις αποκαλύψεις του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος στην υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ότι οι απαράδεκτα υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου που διαπιστώθηκαν στην περιοχή των Μεσσαπίων Ευβοίας, κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στη μεταφορά αποβλήτων από τον Ασωπό με βυτία αστικών αποβλήτων, ο βουλευτής, μεταξύ και άλλων ενεργειών, είχε καταθέσει το Φεβρουάριο του 2010, ερώτηση προς το Υπουργείο ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος, που πλήττει την ίδια τη δυνατότητα να ζήσουν οι πολίτες της Εύβοιας με υγεία αλλά και κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.

Επιτέλους σήμερα, μετά από 40 χρόνια, καταργείται, με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 19 Απριλίου, η ρύθμιση του 1969, με βάση την οποία ο Ασωπός είχε μετατραπεί σε ανοιχτό οχετό, γεγονός που αποτελεί ίσως και την πιθανότερη αιτία για τη μόλυνση και τις υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου στο νερό της περιοχής των Μεσσαπίων.
Η ρύθμιση υποχρεώνει όλες τις βιομηχανίες της περιοχής να αναθεωρήσουν τις άδειες λειτουργίας τους και να υποβάλουν σχέδιο διάθεσης των επικίνδυνων ουσιών.

Ιδιαίτερα σημαντική για το νομό της Εύβοιας αλλά και ενδεικτική της αποφασιστικότητας του Υπουργείου κρίνει ο βουλευτής την έναρξη τοπικού γραφείου των επιθεωρητών περιβάλλοντος, με έδρα τα Οινόφυτα και αρμοδιότητα σε όλη τη λεκάνη του Ασωπού και τη Μεσσαπία της Εύβοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου κ. Καραβασίλη. Ο βουλευτής συμπλήρωσε τέλος «αναμένουμε και επόμενα αυστηρά μέτρα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος για την Εύβοια».


 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας