Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το πρώτο βήμα για τον Ασωπό και τη μόλυνση της ευρύτερης περιοχής διαβλέπει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου με τη λήψη μέτρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει την ικανοποίησή του για τις δράσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Ασωπό και κατ’ επέκταση και για την τοξική ρύπανση της περιοχής των Μεσσαπίων, που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό το νομό.

Μετά και τις αποκαλύψεις του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος στην υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ότι οι απαράδεκτα υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου που διαπιστώθηκαν στην περιοχή των Μεσσαπίων Ευβοίας, κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στη μεταφορά αποβλήτων από τον Ασωπό με βυτία αστικών αποβλήτων, ο βουλευτής, μεταξύ και άλλων ενεργειών, είχε καταθέσει το Φεβρουάριο του 2010, ερώτηση προς το Υπουργείο ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος, που πλήττει την ίδια τη δυνατότητα να ζήσουν οι πολίτες της Εύβοιας με υγεία αλλά και κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.

Επιτέλους σήμερα, μετά από 40 χρόνια, καταργείται, με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 19 Απριλίου, η ρύθμιση του 1969, με βάση την οποία ο Ασωπός είχε μετατραπεί σε ανοιχτό οχετό, γεγονός που αποτελεί ίσως και την πιθανότερη αιτία για τη μόλυνση και τις υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου στο νερό της περιοχής των Μεσσαπίων.
Η ρύθμιση υποχρεώνει όλες τις βιομηχανίες της περιοχής να αναθεωρήσουν τις άδειες λειτουργίας τους και να υποβάλουν σχέδιο διάθεσης των επικίνδυνων ουσιών.

Ιδιαίτερα σημαντική για το νομό της Εύβοιας αλλά και ενδεικτική της αποφασιστικότητας του Υπουργείου κρίνει ο βουλευτής την έναρξη τοπικού γραφείου των επιθεωρητών περιβάλλοντος, με έδρα τα Οινόφυτα και αρμοδιότητα σε όλη τη λεκάνη του Ασωπού και τη Μεσσαπία της Εύβοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου κ. Καραβασίλη. Ο βουλευτής συμπλήρωσε τέλος «αναμένουμε και επόμενα αυστηρά μέτρα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος για την Εύβοια».


 
Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας