Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εσπερίδα του για την γυναικεία επιχειρηματικότητα το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018.
Μουσείο Αρέθουσας
Μουσείο Αρέθουσας
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του νέου Μουσείου της Αρέθουσας, κατακλύστηκε από γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχείρηση.

Στην έναρξη της εσπερίδας απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό η νέα Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Σίμωσι Αγγελική, η οποία μίλησε για την θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα. Ακολούθησε η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελλήνων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Οικονομάκου, η οποία αναφέρθηκε στην δημιουργία συνεταιρισμών, στην κοινωνική οικονομία, την κατάρτιση και την επιμόρφωση των γυναικών. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή. 


Το Επιμελητήριο Εύβοιας οφείλει και θέλει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δεν θα μπορούσε να μην εστιάσει στην γυναίκα επιχειρηματία. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες όλων των ηλικιών που θέλουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους ή που ήδη έχουν ξεκινήσει, δήλωσε η κ. Αγιοστρατίτη. 

Ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρος Γίγας έκανε ειδική αναφορά στο Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων ΚΥΕ που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να παρέχει χρήσιμες συμβουλές και υπηρεσίες πληροφόρησης συμβουλευτικού προσανατολισμού προς τις επιχειρήσεις. 


Ακολούθησε ένα διαδραστικό workshop με θέμα «Γίνε ο Καλύτερός σου Εαυτός», από την coach κ. Μαρία Παπάζογλου. Η κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε στα βήματα επιτυχίας, στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις, το επικοινωνιακό κομμάτι και δεν παρέλειψε να δώσει χρήσιμες συμβουλές, όπως αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα εργαλεία παροχής βοήθειας σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα. 

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την κ. Κατερίνα Θεοδώρου, Δικηγόρο και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, η οποία μίλησε για το νομικό θεσμικό πλαίσιο και τα χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν στο ίντερνετ για επενδύσεις σε νέες ή υπάρχουσες επιχειρήσεις. 


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των γυναικών επιχειρηματιών και τις παρουσιάσεις των εμπειριών τους, από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Μώρο και την Πρόεδρο των Βενζινοπώλων Ευβοίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Κόλια-Βότση Σοφία. 


Βραβεύτηκαν οι κυρίες Αγγελάκη Αγγελικούλα της εταιρείας Proton power & light Chalkis, Κόντου Βασιλική της Ε & Δ Κόντος Α.Ε., Λύκου Αθηνά της Lykos Winery, Κατσού Χαρά της Ποτοποιίας Avantes, Λειβιδιώτη Αργυρώ της εταιρείας ΑΦΟΙ Λειβιδιώτη.


Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μιχάλης Κεράτσας, κ. Κώστας Τσάμαρης, κ. Γιώργος Ψύχας, κ. Κατερίνα Καλαμιώτου, κ. Έλενα Βάκα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μίνα Παπαναστασίου, η κ. Γκόγκου Τζοβάννα και πλήθος κόσμου. 

Την όμορφη βραδιά ολοκλήρωσε ο μπουφές και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον υπέροχο προαύλιο χώρο του Μουσείου της Αρέθουσας.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας