Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μία σειρά επισκέψεων με σκοπό την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων σε διάφορες περιοχές, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.
Νίκος Σιόλιας
Νίκος Σιόλιας
Το τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, απότελούμενο από τους Νίκο Σιόλια, Σίμωση Γεωργία και Νίκο Ανέστη, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού και του κ.Πάνου Λάμπρου μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος Δικαιωμάτων της Κ.Ε., επισκέφτηκαν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 τις φυλακές Χαλκίδος και τον οικισμό  Χαραυγή του Δήμου της Χαλκίδας, που συμβιώνουν Ρομά και Μη Ρομά. 

Το πρωί έγινε η επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης της Χαλκίδας, όπου πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων –αιτημάτων  της Διοίκησης των φυλακών ,των σωφρονιστικών υπαλλήλων και  των κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος- τους  οποίους θερμά ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τον υποδειγματικό διάλογο. 

Το αίτημα της όσο το δυνατόν γρηγορότερης προώθησης  στην Βουλή,  του νέου Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα, είναι το κύριο αίτημα. Ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, η δημιουργία Γυμναστηρίου, γηπέδου Μπάσκετ και σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το απόγευμα της ίδια μέρας ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και καταγραφή προβλημάτων στην κοινότητα Χαραυγή τόσο με τους Ρομά όσο και με τους μη Ρομά κατοίκους και ενημερώθηκαν αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα της ένταξης των Ρομά  -της δημιουργίας οικισμών με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες- υποδομών υγιεινής, ιατρείων και σχολείων-  προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των ιδίων όσο και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής, με την απαραίτητη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου της Χαλκίδας. Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν και οι Κώστας Παππάς- μέλος της Ν.Γ. της Ν.Ε. Εύβοιας και Ζωή Λιβανίου- Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Ν.Ε. Εύβοιας, θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις σ’ όλη την Εύβοια, στην προσπάθεια ανάδειξής των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την αναζήτηση  πρόσφορων λύσεων σε ζητήματα που ζητούν άμεση λύση, μετά από χρόνια αδιαφορίας,  πολιτικής καπηλείας και κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων. 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας