Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Για τις αρνητικές συνέπειες από την Απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και της Κρουαζιέρας που προωθεί Ε.Ε. και κυβέρνηση, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Η Απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και της Κρουαζιέρας που προβλέπεται από τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μέρος της στρατηγικής που προωθεί την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου και υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Η πείρα αποδεικνύει ότι απελευθέρωση σημαίνει: Κατάργηση κάθε υποχρέωσης για τακτική δρομολόγηση πλοίων και χειροτέρευση της εξυπηρέτησης των νησιών. Κατάργηση ναυτεργατικών δικαιωμάτων, μείωση του αριθμού των πληρωμάτων, επέκταση της «μαύρης» – ανασφάλιστης εργασίας, εκμετάλλευση ναυτεργατών χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, υπονόμευση του ΝΑΤ και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
Η πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας θα πολλαπλασιάσει τις περιπτώσεις των πλοίων υπό ξένη σημαία (όπως το πλοίο «Ζενιθ») που αποβιβάζουν και επιβιβάζουν επιβάτες σε Ελληνικά λιμάνια, με ανασφάλιστα πληρώματα, χωρίς δικαιώματα, θα οξύνει τα προβλήματα των ναυτεργατών και των μικρών επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι όσο η ανάπτυξη θα στηρίζεται στο κέρδος και τα πλοία θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών η κατάσταση θα χειροτερεύει. Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, των αναγκών των ναυτεργατών απαιτεί ριζικές αλλαγές, μετατροπή των πλοίων σε λαϊκή περιουσία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στις έντονες διαμαρτυρίες των ναυτεργατών και στη θέση τους ενάντια στην απελευθέρωση. Τι θα κάνει για να σταματήσουν φαινόμενα όπως αυτό του πλοίου «Ζενιθ»;
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Trela (26/4/2010 9:10:24 μμ)
Ζήσαμε τόσα χρόνια τις θετικές ... ας δοκιμάσουμε και τις αρνητικές από την απελευθέρωση της αγοράς (χαμηλότερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες)
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας