Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην εποχή των ειδώλων προσπαθούμε όλοι να αγγίξουμε το είδωλό μας στον καθρέϕτη, να διακρίνουμε το αληθινό μας πρόσωπο κάτω από τα ψεύτικα προσωπεία που αναγκαζόμαστε να ϕοράμε.
Έκθεση φωτογραφίας «από το είδωλο του φακού στο είδωλο του εαυτού και του κόσμου» στην Αυλίδα
Έκθεση φωτογραφίας «από το είδωλο του φακού στο είδωλο του εαυτού και του κόσμου» στην Αυλίδα
Στα πλαίσια του 2ου bio – Mechanical Festival θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Το ϕωτογραϕικό κλικ ϕέρνει στο ϕως τα πολλαπλά είδωλα του κόσμου και του εαυτού μας και αιχμαλωτίζει ακαριαία το είναι στην εποχή του ϕαίνεσθαι.

Τα μέλη της ομάδας «Είδωλα επί Οκτώ» προσέγγισαν τη θεματική του ειδώλου από ποικίλες αϕετηρίες. Η έκθεση ϕωτογραϕίας που παρουσιάζουν από 1 έως 31 Ιουλίου στον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στα πλαίσια του bio-Mechanical festival είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής σύνθεσης εικόνων, απόψεων, αλλά και προσωπικοτήτων.

Αρμοί αυτής της ομαδικής αϕήγησης είναι οι επιμέρους θεματικές των μελών: η παραμορϕωτική θέαση του κόσμου που ϕέρνει στην επιϕάνεια μια παράπλευρη πραγματικότητα Χρήστος Λαζίδης, η ονειρική παραίσθηση και ο εϕιάλτης ως αντανάκλαση της πραγματικότητας Γιάννης Μαλαντάρας, η τρυϕερή και σοϕή αποδοχή του εαυτού στο πλαίσιο του απολογισμού μιας ολόκληρης ζωής Μαίρη Μουρσελλά, η αναζήτηση μιας ατομικής ταυτότητας μέσα και πέρα από τους δεσμούς τριών γενεών αγάπης Ζησούλα Ντάσιου, οι τραγικές αντανακλάσεις της μοναξιάς στους τέσσερις τοίχους του δωματίου Ρούλα Παπαζήση, οι μαγικές μεταμορϕώσεις του εαυτού Βασιλική Τσάκου.

Κινητήρια δύναμη της συγκεκριμένης ομάδας ήταν αγάπη και των οχτώ: η αγάπη για την τέχνη του να ζεις, να δημιουργείς, να χαίρεσαι και να μοιράζεσαι -γιατί μόνο έτσι αξίζει η ζωή. Κάθε δημιουργική ϕωτογραϕία είναι ένα κάλεσμα. Θεατής και ϕωτογράϕος συνδημιουργούν το νόημά της. Όταν το βλέμμα του θεατή συναντά μέσα στην εικόνα το βλέμμα του ϕωτογράϕου, τότε -και μόνο τότε- η ιστορία ζωντανεύει. Μετά από μήνες δουλειάς, η διαδρομή της ομάδας «Είδωλα επί Οκτώ» καταλήγει τον Ιούλιο στην Αυλίδα. Εκεί σας περιμένουμε, λοιπόν. Έχουμε εικόνες να σας πούμε και ιστορίες να σας δείξουμε. Ποιος ξέρει, τη στιγμή που θα βρεθείτε μπροστά τους, μπορεί να δείτε σε αυτές να καθρεϕτίζεται και το δικό σας είδωλο.

Ομάδα Είδωλα επί Οκτώ

Φωτογραϕίες:
Χρήστος Λαζίδης
Γιάννης Μαλαντάρας
Μαίρη Μουρσελλά
Ζησούλα Ντάσιου
Ρούλα Παπαζήση
Βασιλική Τσάκου

Συντονισμός ομάδας: Θοδωρής Νικολάου
Επιμέλεια κειμένων: Βίκη Μόσχου

Διάρκεια έκθεσης: 1-31 Ιουλίου 2018Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας