Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης παρευρέθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της Εμβληματικής Δράσης «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία».
Ο Γ. Ακριώτης στην πρώτη δημόσια εκδήλωση Ογκολογίας
Ο Γ. Ακριώτης στην πρώτη δημόσια εκδήλωση Ογκολογίας
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η οποία διοργανώθηκε από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ  και το Υπουργείο Υγείας. 

 Το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας αποτελεί ένα Δίκτυο Ερευνητικών Φορέων και Ογκολογικών Κλινικών που στόχο έχει  το συντονισμό και την αξιοποίηση του συνόλου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, που δραστηριοποιείται στον αναδυόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένο τομέα της Ιατρικής. Ήδη δημιουργούνται 4 μονάδες ιατρικής ακρίβειας (2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στο Ηράκλειο) ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου σε Λάρισα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.

Η ως άνω δράση, η οποία εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια  για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου το οποίο θα στηρίζεται στην Οικονομία της Γνώσης, βάζει τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή στη διαμόρφωση των εξελίξεων, σε μια θεματική αιχμής. 

Όπως επισημάνθηκε ειδικότερα από τους ομιλητές, η λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, θα αναβαθμίσει  την ποιότητα της περίθαλψης των καρκινοπαθών, μέσω της εφαρμογής εξατομικευμένης και στοχευμένης θεραπείας, με βάση τις ιδιαίτερες βλάβες του DNA των καρκινικών κυττάρων του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, θα συντελέσει σε οικονομίες κλίμακας και εξοικονόμηση πόρων, η δε συγκέντρωση δεδομένων από τη γενετική ανάλυση πολλών ασθενών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη νέας γνώσης και νέων θεραπειών. 

Η ανωτέρω κοινή δράση των δύο Υπουργείων θέτει την Έρευνα στην υπηρεσία της Υγείας,  και για την επιτυχή της λειτουργία εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους όλοι οι διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων που συμμετείχαν στην ανωτέρω εκδήλωση παρουσίασής της. Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας