Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Για την άρνηση της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νιγηρία να χορηγήσει βίζα σε ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος αυτής της χώρας, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία η οποία εκπροσωπεί 72 εκατομμύρια μέλη σε πάνω από 110 χώρες των πέντε Ηπείρων και η οποία από τον Γενάρη του 2006 έχει την έδρα της στην Αθήνα, συναντά σοβαρές δυσκολίες στις διεθνείς δραστηριότητες της την τελευταία περίοδο.
Το τελευταίο αρνητικό φαινόμενο είναι η αδικαιολόγητη άρνηση της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νιγηρία να χορηγήσει βίζα σε έξι συγκεκριμένους ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος της Αφρικανικής αυτής χώρας με τον αβάσιμο και αυθαίρετο ισχυρισμό ότι «δεν επείσθην ότι θα επέστρεφαν στη χώρα τους μετά το πέρας της επισκέψεως τους» (Σχετικό έγγραφο της Πρεσβείας ΑΠΦ 619/ΠΓ/ΑΣ 302/20-4-2010).
Επιπλέον, η Πρεσβεία παρακράτησε τα ποσά που ο καθένας από τους έξι συνδικαλιστές είχε καταθέσει για την έκδοση της βίζας.
Η στάση της Πρεσβείας είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Προσβάλλει και τους συνδικα–λιστές που προσκλήθηκαν και τον υπογράφοντα βουλευτή του ΚΚΕ που υπέγραψε την πρόσκληση και σαν Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και σαν Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το φαινόμενο αυτό της Νιγηρίας δεν είναι το μοναδικό.
Έχουμε απασχολήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες φορές με ερωτήσεις και σχετικές αναφορές. Ο προβληματισμός και η ανησυχία μας μεγαλώνει από αυτά τα αρνητικά περιστατικά επειδή ήδη προτείναμε και έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση τον Απρίλη του 2011 Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στην Αθήνα, γεγονός τιμητικό και σημαντικό για τη χώρα και για το Εργατικό Κίνημα. Αν Πρεσβείες μας έχουν ανάλογη προσέγγιση, ποιος τελικά θα χάσει και ποιος θα εκτεθεί;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα και τι οδηγίες θα δώσει για να σταματήσει αυτή η μεροληπτική και κοντόφθαλμη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
 
Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας