Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την παραχώρηση του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης Αρτάκης στον Δήμο Χαλκιδέων.
Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης Αρτάκης
Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης Αρτάκης
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου η απόφαση του Υπουργείου, παραχώρησης του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης προς εκμετάλλευση από την Δημοτική Αρχή.

Η συμφωνία αφορά την δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, για 25 χρόνια, του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στο Δήμο Χαλκιδέων, με σκοπό την αξιοποίηση αυτής της Δημόσιας Περιουσίας, για την ανάπτυξη δομών επιμόρφωσης, γνώσης, τεχνολογίας, που θα συμβάλλουν στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας και όχι μόνο.

Η κυβερνητική πολιτική που αναπτύσσεται με παραχωρήσεις Δημόσιας περιουσίας στους Δήμους ανά την Ελλάδα, για ανάπτυξη δομών που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες (Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη- Στρατόπεδο Π. Μελά, Αθήνα -Γουδί κ.ά) δίνει το παράδειγμα της αξιοποίησης αυτής της περιουσίας, προς όφελος του λαού. Είναι ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής, οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή πολιτική, η παραχώρηση του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στον Δήμο της Χαλκίδας, θα διευρύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροτοδιατροφικού τομέα στην Εύβοια, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σ’ όλη την χώρα, με σύγχρονη προσέγγιση και όρους.

Οι νέοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν  το νέο μοντέλο ανάπτυξης, πρέπει να είναι ενημερωμένοι, επιμορφωμένοι και να γνωρίζουν τα νέα δεδομένα της Οικονομίας και της παραγωγής.

Ο Δήμος της Χαλκίδας, μελετημένα και με αποφασιστικότητα, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, στην υλοποίηση της παραχώρησης, για το καλό της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, της βελτίωσης της παραγωγής.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας