Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018, παρουσιάσθηκε η πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση της περιοχής.
Το ΤΕΙ Χαλκίδας μετονομάζεται σε «Συγκρότημα Ευρίπου»
Το ΤΕΙ Χαλκίδας μετονομάζεται σε «Συγκρότημα Ευρίπου»
Την πρόταση ανέλυσε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Θωμάς Σφηκόπουλος και αναφέρεται αυτή στη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Χαλκίδας σε Συγκρότημα Ευρίπου, το οποίο θα περιλαμβάνει Πανεπιστημιακές Σχολές. Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου εξέθεσε τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΕΚΠΑ, δημιουργούνται για το Συγκρότημα Ευρίπου:
  • Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων
  • Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας
  • Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
  • Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με δύο Τμήματα.
Συμπληρωματικά, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών, σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου. 


Επίσης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα διερευνηθεί άμεσα η χωροθέτηση στην περιοχή Βοιωτίας – Εύβοιας της Τεχνόπολης Ευρίπου, με στόχο τη σταδιακή ανάπτυξή της και την εγκατάσταση σε αυτήν, Πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Τεχνολογικής Καινοτομίας, Τέχνης και Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση, αλλά και στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας στο Δημαρχείο Ψαχνών, παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με συνεργάτες του. Στην παρέμβαση που έκανε ο Δήμαρχος, τόνισε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Συγκρότημα Ευρίπου, δεν αφήνει αδιάφορο τον Δήμο Χαλκιδέων, όπως και η πρόταση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αφού άλλωστε και οι δύο έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε προς όλες τις πλευρές την αναγκαιότητα δημιουργίας Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας για να μπει ένα φρένο στην ερήμωση, την φτώχεια και την μετανάστευση των νέων.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας