Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το κείμενο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς, και η πρόταση «Εύριπος».
Η πρόταση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις συνέργειες με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος
Η πρόταση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις συνέργειες με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος
Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 οι Βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης παρευρέθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τους Βουλευτές Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητηθούν η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η πρόταση «Εύριπος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). 

Το κείμενο της πρότασης για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο αποτέλεσε το προϊόν εκτεταμένης επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή, στην οποία μετείχαν Πρυτάνεις και Αναπληρωτές Πρυτάνεις των τριών Ιδρυμάτων μαζί και με έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου, έχει ήδη δοθεί σε δημόσια συζήτηση. 

Η εν λόγω πρόταση συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο και συμπαγές σχήμα τις διάσπαρτες ερευνητικές δομές της Θεσσαλίας και μέρους της Στερεάς, περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε σύγχρονα αντικείμενα, αξιοποιεί αποτελεσματικά τις υφιστάμενες ερευνητικές και εκπαιδευτικές δομές και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη επιστημονικών συνεργειών και συνθηκών βιωσιμότητας και αριστείας. 

Στη δημοσιότητα προς πληρέστερη και συνολικότερη ενημέρωση έχει, επίσης, δοθεί το κείμενο της πρότασης «Εύριπος», το οποίο αποτελεί το προϊόν διεξοδικής μελέτης, η οποία έλαβε υπόψη της μεταξύ άλλων τόσο αντίστοιχα διεθνή παραδείγματα, όσο και τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των Π.Ε. Ευβοίας –Βοιωτίας. Το σχέδιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, στις ως άνω περιφερειακές ενότητες, εντάσσεται στους ευρύτερους στόχους και αποστολή του Πανεπιστημίου, παράλληλα ευθυγραμμίζεται με το συνολικό στρατηγικό μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού. 

Το προσεχές χρονικό διάστημα οι Βουλευτές Εύβοιας θα διοργανώσουν συνάντηση, προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί αναλυτικότερα η πρόταση «Εύριπος».

Επιπλέον στις παραπάνω προτάσεις έρχεται να προστεθεί και η πρόταση της ΠΕΔ η οποία προβλέπει τη μετατροπή του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο και αναμένεται να συζητηθεί και να αξιολογηθεί στα επόμενα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι την καταληκτική απόφαση του Υπουργείου.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο του Υπουργείου.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας