Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Να αποκτήσει εμπορική ταυτότητα το κέντρο της Χαλκίδας, προτείνει ο Σπύρος Γεροντίτης μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας.
Σπύρος Γεροντίτης
Σπύρος Γεροντίτης
Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση του Σπύρου Γεροντίτη:

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» στοχεύει στην υλοποίηση ενός συνόλου παρεμβάσεων σε εμπορικές περιοχές των πόλεων όλης της χώρας, με στόχο:
την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί βασικό στόχο και τελικά επίτευγμα της ΕΣΕΕ, έχει μεγάλη σημασία για τα εμπορικά κέντρα των πόλεων πανελλαδικά, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν ευκαιρία αλλά και υποχρέωση απέναντι στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες που εκπροσωπούν, να διαδραματίσουν το σημαντικό ρόλο που τους αναλογεί για την επιτυχία του, αναδεικνύοντας σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και την τουριστική δυναμική που έχει η κάθε πόλη.

Όσον αφορά τη Χαλκίδα, ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεργήσει με το Δήμο Χαλκιδέων στη βάση της αναβάθμισης και αύξησης της ελκυστικότητας της εμπορικής περιοχής, τόσο για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους επισκέπτες της. 

Έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα, με τη χαρτογράφηση στα πρότυπα της Γεωβάσης, της ευρύτερης εμπορικής ζώνης και μέσα από διαβούλευση με το Δήμαρχο και το επιτελείο του, μπορεί πλέον να προχωρήσει σε μία οριοθέτηση της ζώνης παρέμβασης, αλλά και να προτείνει ποιές συγκεκριμένες δράσεις μπορούν να υιοθετηθούν όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο ζητήματα που χρειάζεται να συμφωνηθούν από όλους μας. 

Ποιά πρέπει να είναι η οριοθέτηση και ποιές ακριβώς δράσεις πρέπει να γίνουν από το Σύλλογο;
  • Η ζώνη παρέμβασης δεν μπορεί, παρά να είναι το ευρύτερο εμπορικό τρίγωνο της πόλης, με κορυφές του τριγώνου τις αρχές Αβάντων και Κριεζώτου, πάντα σε συνδυασμό με κάθετους δρόμους αλλά και δρόμους-γέφυρες με την Παραλία. Η εμπορική περιοχή θα περιλαμβάνει, όχι μόνο σημεία έντονης οικονομικής δραστηριότητας σήμερα, αλλά και σημεία που οι αναμενόμενες αστικές αναπλάσεις και μεταβολές όπως αυτή της Αγοράς της Χαλκίδας, προβλέπονται να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον. Ο στόχος λοιπόν, θα πρέπει να είναι ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο, που θα ενώνει το εμπορικό παρελθόν με το παρόν της πόλης, αναδεικνύοντας, όπως προανέφερα, την πολιτιστική και την τουριστική δυναμική της, δίνοντας μία εικόνα του τι θέλουμε από τη Χαλκίδα μας.
  • Σε αυτό λοιπόν το ευρύτερο τρίγωνο, θα πρέπει καταρχήν να επιδιώξουμε μία αισθητική ενοποίηση με παρεμβάσεις, είτε επί των καταστημάτων, όπως π.χ. με ομοιόμορφο στέγαστρο ή φωτισμό, χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται η κάθε ξεχωριστή εμπορική ταυτότητα, εάν και εφόσον συμφωνήσουν οι συνάδελφοι έμποροι, είτε επί των δρόμων με κοινά μόνιμα εφελκυόμενα σκίαστρα ή με φωτιστικές κατασκευές, όπως το επιτυχημένο παράδειγμα της Τσιριγώτη. Αυτή η ενοποίηση, θα υποβοηθηθεί με σήμανση, ταμπέλες κατεύθυνσης στα καταστήματα και φωτιζόμενους ή μη χάρτες, για την καλύτερη καθοδήγηση των επισκεπτών. 
  • Στη συνέχεια, με τη χρήση πλατφόρμας, στην οποία θα συνδέονται οι καταναλωτές μέσω του wi-fi του open mall, θα είναι δυνατή η ενημέρωση για τις προσφορές κάθε επιχείρησης, αλλά και η ένταξη σε σχέση πιστότητας με παροχές μέσω αγορών ή οποιαδήποτε άλλη προώθηση.
  • Οι πιο πάνω δράσεις, θα ενισχυθούν με εκδηλώσεις, στα πρότυπα της προσπάθειας τόνωσης της αγοράς που κάνει ο Σύλλογος τα τελευταία 2 χρόνια, που θα ενισχύσουν τον ενιαίο εμπορικό χαρακτήρα του ευρύτερου κέντρου που θέλουμε να δώσουμε.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη Δημοτική αστική παρέμβαση στα σημεία που το έχουν ανάγκη, όπως σε κομμάτια της Κριεζώτου και της Γαζέπη για παράδειγμα, θεωρώ, ότι δίνουν την κατεύθυνση για τα γενικά πλαίσια του open mall της πόλης μας. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας