Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα βέλη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις αντιδράσεις για το ΤΕΙ στη Στερεά Ελλάδα έπληξαν, εμμέσως, και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.
Κώστας Γαβρόγλου
Κώστας Γαβρόγλου
Ειδικότερα, χθες στη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις ενστάσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τη συνεργασία των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με το Παν. Θεσσαλίας. Οι πρυτάνεις των δύο ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με το πόρισμα που συνέταξε η επιτροπή, την οποία ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διόρισε για να κάνει τη σχετική εισήγηση.

 Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους δήμους της Στερεάς Ελλάδος, καθώς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος έχει καταθέσει πρόταση για δημιουργία αυτόνομου ΑΕΙ στην περιφέρεια.

 Για το θέμα εκπρόσωποι της Ένωσης συναντήθηκαν με τον κ. Ιερώνυμο μέσα στην εβδομάδα. Χθες ο υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι δόκιμες πιέσεις μέσω εκκλησιαστικών παραγόντων, αφού τα θέματα αυτά είναι ακαδημαϊκά. Επίσης, ανακοινώθηκε έκτακτη επιχορήγηση των ΤΕΙ ύψους 6 εκατ. ευρώ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας