Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων bioMechanical Festival 2018 του Θεάτρου Χαλκίδας που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του μηνός Ιουλίου στον παραπάνω χώρο.
«Η Ομορφιά της Συμμετρίας και το Εγκώμιο της Ατέλειας» στο θέατρο τη Αυλιδείας Αρτέμιδος
«Η Ομορφιά της Συμμετρίας και το Εγκώμιο της Ατέλειας» στο θέατρο τη Αυλιδείας Αρτέμιδος
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:15, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Η Ομορφιά της Συμμετρίας και το Εγκώμιο της Ατέλειας» στο θέατρο τη Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Η λέξη συμμετρία είναι αρχαιοελληνική και χρησιμοποιείται σχεδόν αυτούσια σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αρμονία, την ομορφιά, την αναλογία, την καλαισθησία. Ως εκ τούτου εφαρμόζεται και συναντάται όχι μόνο σε αρχιτεκτονικές και άλλου είδους γεωμετρικές κατασκευές, στις οποίες προσδίδει αρμονία, ομορφιά και λειτουργικότητα αλλά και στην Βοτανική, την Ζωολογία, την Βιολογία αλλά και γενικότερα στην Φύση, η οποία την "εφαρμόζει" κατά κόρον. Μεταφορικά χρησιμοποιούμε τη λέξη "συμμετρία" για να αναφερθούμε σε θέματα, ιδέες ή καταστάσεις που μοιάζουν ή θα μπορούσαν να αντιστοιχισθούν μεταξύ τους. 

Η Φύση όμως για να υφάνει το πλούσιο και πολυποίκιλο χαλί της πραγματικότητας δεν χρησιμοποιεί μόνο την αισθητική πλευρά της συμμετρίας. Χρησιμοποιεί και συμμετρία νόμων, συμμετρία καταστάσεων. Τι σημαίνει όμως συμμετρία νόμων; Είναι πάντοτε "καλή" μια τέτοια αρμονική συμφωνία νόμων και καταστάσεων; Τι είδους συμμετρίες παρουσιάζει το Σύμπαν; Θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος ένα απόλυτα συμμετρικό και αρμονικό Σύμπαν ή μήπως ένα τέτοιο Σύμπαν θα ήταν άγονο και ζοφερό; Μήπως τελικά μια τέλεια ενοποίηση, μια "αλάνθαστη" συμμετρία, μια απόλυτη τελειότητα θα ήταν συνώνυμες με μια νεκρή και άγονη Φύση;

Αυτά και άλλα τέτοιου είδους ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στη συνάντησή μας στον χώρο του θεάτρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Είσοδος Ελεύθερη.Δημοφιλή σήμερα

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

Παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στην Εύβοια

21/4/2019
Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του «Ελληνικού Κτηματολογίου», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρ...
Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

22/4/2019
«Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμί...
Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας