Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τον Ούγγρο κόμη István Széchenyi, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ουγγρικής ιστορίας, στο Φρούριο Καράμπαμπα, στη Χαλκίδα.
Ο Χρήστος Παγώνης και ο Ούγγρος κόμης István Széchenyi
Ο Χρήστος Παγώνης και ο Ούγγρος κόμης István Széchenyi
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων και την πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και είχε σαν στόχο να αναδείξει ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό, ιστορικό γεγονός που αφορούσε στην επίσκεψη του κόμη  Széchenyi στη Χαλκίδα το χειμώνα του 1818-1819 κατά την οποία χρηματοδότησε την απελευθέρωση τριών Ελλήνων κρατουμένων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt φύτευσαν συμβολικά ένα δέντρο φλαμουριάς και προέβησαν στα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στον προαύλιο χώρο του Φρουρίου Καράμπαμπα. 

Ο Πρέσβης κ. Haupt αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεισφορά του κόμη Széchenyi στη δημιουργία του σύγχρονου Ουγγρικού κράτους και στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, Ελλάδας και Ουγγαρίας. Τόνισε τον μεγάλο του θαυμασμό για την πλούσια ιστορία της Χαλκίδας και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της επίσκεψης του Μεγάλου Ούγγρου Széchenyi στη Χαλκίδα θα αποτελέσει σημαντική αφορμή για την προσέλκυση Ούγγρων επισκεπτών στην Χαλκίδα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί για την στενότερη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης καλωσόρισε την Ουγγρική κοινότητα της Χαλκίδας, τον φιλέλληνα Πρέσβη και τους συνεργάτες του και αναφέρθηκε στην σημασία ανάδειξης αυτού του ιστορικού γεγονότος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει έναυσμα στενότερης συνεργασίας του Δήμου Χαλκιδέων με Ουγγρικές πόλεις ,ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Χαλκιδέων να καταστεί τουριστικός προορισμός μέσα από μια εξωστρεφή στρατηγική. 


Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αγγελική Σίμωσι, στη σύντομη ομιλία της, αναφέρθηκε στην ιστορία του φρουρίου Καράμπαμπα και στη διαχρονική του παρουσία στην πόλη της Χαλκίδας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με Ουγγρικούς και Ελληνικούς χορούς οι χορευτικές ομάδες του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών και του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στον δυτικό προμαχώνα του Φρουρίου.Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας