Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μία επιστολή οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Πρόγραμμα PHILOS),στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας αναγκάστηκαν να μιλήσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στο χώρο και στο αντικείμενο της δουλειάς τους.
Πρόσφυγες
Πρόσφυγες
Τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά αποφάσισαν να κοινοποιήσουν με μια επιστολή, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα.

Η επιστολή των εργαζομένων:

Εργαζόμαστε με έναν πληθυσμό που βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια εγκλωβισμένος στη χώρα μας, που έχει φύγει από εμπόλεμη κατάσταση, έχει ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά και ζει σε διαρκή αβεβαιότητα.

Αυτή τη στιγμή στη Ριτσώνα φιλοξενούνται περίπου 900 άτομα, κάποια από αυτά από το Μάρτη του 2016 που άνοιξε το Κέντρο. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν εγκλωβισμένοι στη μέση του πουθενά, δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για τις κοντινές πόλεις, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας κ.α. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς δεν παίρνουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα που τους παρέχονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα κ.α.

Μέσα σ’ αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες καλούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε 900 άτομα μόλις 7 άτομα προσωπικό χωρίς βασικές ειδικότητες όπως γιατροί και διερμηνείς. Υπάρχει 1 γιατρός που δεν βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο Κέντρο και είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. Δεν υπάρχει επαρκής μετακίνηση που να εξασφαλίζει τις διακομιδές στο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων. Επιπλέον στο χώρο δεν υπάρχει ούτε υποτυπώδης μορφή φύλαξης και ασφάλειας με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και πρόσφυγες να είναι σε μόνιμη βάση ακάλυπτοι.

Πρόκειται για μια κατάσταση που πλέον εκτιμάμε ότι είναι επικίνδυνη αφού έχουμε να κάνουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας, χρόνιους πάσχοντες, έγκυες, ψυχιατρικά περιστατικά και ΑΜΕΑ που πολλές φορές μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι αφού αναγκαζόμαστε να αναλαμβάνουμε ευθύνες εκτός των ειδικοτήτων και των καθηκοντολογίων μας, ενώ έχουμε βάλει πολλές φορές από δικά μας χρήματα για να καλύψουμε ανάγκες όπως φάρμακα και μετακίνηση του πληθυσμού. Έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε υπηρεσίες σε έναν πληθυσμό που το έχει ανάγκη ενώ αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε σχέση με τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν είναι η πλήρης αδιαφορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι όποια φάρμακα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ιατρεία έχουν δοθεί κατά βάση από δωρεές ύστερα από προσωπική πρωτοβουλία και προσπάθεια των εργαζομένων που απευθύνθηκαν σε αντίστοιχους φορείς.

Για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ζητάμε άμεσα:
  • Στελέχωση του προσωπικού με τις απαραίτητες ειδικότητες και άμεσες προσλήψεις. Κρίνουμε απαραίτητη την πρόσληψη 1 Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου, 1 Παιδιάτρου, 1 γυναικολόγου και 4 Διερμηνέων που να καλύπτουν κάθε ειδικότητα και θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο χώρο.
  • Σταθερή εργασία και όχι διαρκής αβεβαιότητα με τρίμηνες συμβάσεις.
  • Άμεση κάλυψη σε φάρμακα, αναλώσιμα και λοιπό εξοπλισμό.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τον προσφυγικό πληθυσμό (πρόσβαση προς τα αστικά κέντρα, μόνιμες παροχές σε υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας).
  • Στήριξη του πληθυσμού που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των  σύγχρονων αναγκών του.Δημοφιλή σήμερα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

13/12/2018
Το πολιτικό εργαστήριο Negroponte Politico συνεχίζει τον κύκλο διαλόγου για τις προοδευτικές πολιτικές στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση. ...
Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

18/12/2018
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τ΄ Αλωνάκι», με τη συνεργασία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και την σύμπραξη πολιτιστικών φορέων της πόλης, διοργανώνει γλέντι για το δωδεκαήμερο....
«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

18/12/2018
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης του, με το οποίο θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Χαλκιδέων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας